Jednoduchý tvarohový krém na dort


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Polotučný tvaroh250 g
Smetana ke šlehání200 ml
Cukr bílý80 g
Vanilkové aroma5 ml
Citrónová šťáva čerstvá10 g

Tvarohový krém na dort recept

1

Tvaroh důkladně rozmixujte, aby byl krémový a bez hrudek.

2

Ve velké míse smíchejte vyšlehanou šlehačku, cukr a vanilkové aroma (nebo vanilkový cukr). Postupně přidávejte rozmixovaný tvaroh a citronovou šťávu. Pokud máte rádi výraznější citronovou chuť, přidávejte citronovou šťávu postupně a ochutnávejte.

3

Krém míchejte tak dlouho, dokud nedosáhnete hladké a krémové konzistence. Ujistěte se, že jsou všechny ingredience dobře spojeny a krém má správnou texturu.

4

Po přípravě dejte krém na krátkou dobu ztuhnout do ledničky, aby získal pevnější konzistenci.

Když jde o vytváření nezapomenutelných dezertů, tvarohový krém je skutečným mistrovským tahem. Tento krémový poklad má v sobě spojenou krémovou texturu, bohatou chuť tvarohu a osvěžující akcenty citrusů. S jemnou vanilkovou esencí se stává výborným parťákem pro plánované dortové dobrodružství.

Proč zvolit právě tvarohový krém do dortu?

Tvarohový krém na dort je nejen skvělým způsobem, jak dodat dezertu našlehanou eleganci, ale také zpříjemní chvíle mezi lžícemi sladkosti. Jemný tvaroh se spojuje s krémovou šlehačkou, vytváří harmonii a pečlivě doplňuje dortovou základnu. Vanilkový nádech, doplněný kouskem citronové svěžesti, vytváří dokonalý kontrast a dává krému zvláštní kouzlo. Výborně doplní například kakaový korpus, a to nejen chuťově, ale také vzhledově. Díky tomu, že je kakaový korpus tmavý, vytváří společně s tvarohovým krémem do dortu krásný kontrast.

Tvarohový krém na dort má nejen nádhernou chuť, ale také dokonale splývá s texturou dortů. Je to jako malířská paleta, na kterou můžete nanášet různé vrstvy chuti. Použijte jej jako náplň mezi dortovými patry nebo jako dokonalý povrch pro zdobení. Jeho krémovost a lehká sladkost udělají z každého dortu skutečný umělecký kousek, ať už se jedná o recept na nepečený jablečný dort s piškoty nebo o pečený čokoládový dort.

Jak ozdobit dort ovocem?

Jednoduchý tvarohový krém do dortu je základem nekonečných kulinářských možností. Jeho všestrannost znamená, že si ho můžete přizpůsobit podle svých chuťových preferencí. Přidáním vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru můžete zdůraznit jemnou sladkost krému. Citronovou šťávou můžete přidat jiskru, která krému dodá osvěžující tón. Každá varianta vytváří jedinečný zážitek.

Jednoduchý recept na tvarohový krém na piškot či korpus je se navíc dá skvěle zdobit ovocem. Zdůrazněte jeho krémovou strukturu čerstvým ovocem, ať už jsou to lesní plody, citrusy nebo cokoliv jiného, doplňte jej kousky čokolády, nebo mu dejte exotický nádech kandovanými plody. Jeho flexibilita vám umožní vytvořit nejlepší korpus na dort společně s jednoduchým tvarohovým krémem, ať už je váš styl tradiční nebo odvážně inovativní.

Tvarohový krém je nezbytnou ingrediencí pro vytváření jak tvarohových dortů, tak spousty dalších, které oslní vaše blízké a hosty. Jeho krémová svěžest zvedne každý dort na novou úroveň lahodnosti. Takže se pusťte do kulinářského dobrodružství s tímto tvarohovým krémem na piškot či korpus a vytvořte nezapomenutelné zážitky pro svůj chuťový a vizuální smysl.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 35.119 Kj

Bílkoviny0.12 g
Sacharidy1.08 g
Sacharidy z cukrů1.03 g
Tuky0.35 g
Cholesterol1 g
Sodík0.02 g
Vápník0.74 g

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.