Kuřecí maso s bramborem

Ingredience na 1 porci

Brambory200 g
Kuřecí prsa (restovaná)120 g
Sůl1 špetka
Rajčata2 kusy
Olej slunečnicový1 lžíce

Kuřecí prsní řízek omyjeme, nasolíme a naklepeme na tenký plátek. Poté jej  osmažíme na troše oleje. Brambory nakrájíme na plátky osolíme a vložíme na plech, pečeme na 180°C po dobu 60 min. Rajčata opláchneme a vytvoříme mini přílohu.

Tip na přílohu: recept na ledový salát

Ledový salát je recept na osvěžující přílohu, která se skvěle hodí například ke grilovaným masům nebo právě ke kuřecí masu s bramborem. Těsně před konzumací vám doporučujeme salát z ledového salátu uchovávat v lednici, příjemně vás pak osvěží. Příprava ledového salátu je opravdu primitivní, rychlá a postačí vám pouze hrstka ingrediencí. Nebojte se s tímto základním receptem experimentovat a přimíchat si navíc nějaké další ingredience. Ať už si salát z ledového salátu doplníte zeleninou, masem nebo slunečnicovými semínky, stále se bude jednat o skvělé jídlo.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 356.662 Kj

Bílkoviny1.24 g
Sacharidy4.2 g
Sacharidy z cukrů0.01 g
Tuky0.26 g
Vláknina2.01 g

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.