Jáhlová kaše s rozinkami, jablkem a medem
Ingredience na 1 porci
Máslo | 5 g | |
Jablko | 150 g | |
Med včelí (7 g) | 2 lžičky | |
Rozinky | 10 g | |
Jáhly vařené | 50 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Voda | 2 sklenice |
Jáhly několikrát spaříme horkou vodou, abychom se zbavili hořké chuti. Pak je ovaříme do měkka v poměru 1:2, jako u rýže se špetkou soli. Nakonec v ní rozpustíme trochu másla. Poté přidáme rozinky, nakrájené jablko a med.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 149.425 Kj
Bílkoviny | 0.1 g |
Sacharidy | 6.84 g |
Tuky | 0.84 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.51 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
Vláknina | 0.06 g |
Sodík | 0.21 g |
Vápník | 0.02 g |
Gi | 103 |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot