Jáhlová kaše s rozinkami, jablkem a medem

Ingredience na 1 porci

Máslo5 g
Jablko150 g
Med včelí (7 g)2 lžičky
Rozinky10 g
Jáhly vařené50 g
Sůl1 špetka
Voda2 sklenice

Jáhly několikrát spaříme horkou vodou, abychom se zbavili hořké chuti. Pak je ovaříme do měkka v poměru 1:2, jako u rýže se špetkou soli. Nakonec v ní rozpustíme trochu másla. Poté přidáme rozinky, nakrájené jablko a med. 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 149.425 Kj

Bílkoviny0.1 g
Sacharidy6.84 g
Tuky0.84 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.51 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Vláknina0.06 g
Sodík0.21 g
Vápník0.02 g
Gi103

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.