Domácí hamburger se salátem
Ingredience na 1 porci
Salát ledový | 50 g | |
Vejce | 1 kus | |
Cibule červená | 1 kus | |
Oregano drcené | 1 špetka | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Rajčata | 2 kusy | |
Dalamánek | 40 g | |
Hovězí mleté | 100 g |
Mleté hovězí smíchejte s vejcem, solí, pepřem a nasekaným oregánem a petrželkou.
Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Burgery potřete tence olejem a grilujte cca 4-5 minut po každé straně, až budou dohněda opečené, ale stále ještě růžové uprostřed.
Rozpečte vnitřní stranu celozrnných housek. Smíchejte majonézu (můžete nahradit bílým jogurtem) s hořčicí a potřete jí spodní díl housky. Na něj položte list salátu a burger.
Ozdobte okurkami a cibulí a pokapejte barbecue omáčkou. Přiklop te a pusťte se do jídla!
TIPY:
- Doporučujeme použít zadní hovězí a maso pomlít nahrubo – burger se tak během přípravy nerozpadne.
- Použijte maso s 20 % tuku, bude šťavnatější.
- K hamburgeru se perfektně hodí malé pivo a nezapomeňte na papírové ubrousky.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 466.4603 Kj
Bílkoviny | 7.59 g |
Sacharidy | 6.16 g |
Sacharidy z cukrů | 0.51 g |
Tuky | 5.78 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.7 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 2.08 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápník | 0.03 g |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot