Bulharská polévka s vejcem
Ingredience na 1 porci
Česnek | 1 stroužek | |
Brambory bez slupky | 150 g | |
Vejce vařené na tvrdo | 1 kus | |
Pažitka | 10 hrstí | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Koření paprika mletá | 2 špetky | |
Olej řepkový | 5 ml | |
Směs zeleniny na lečo (rajče, paprika bílá, cibule) | 150 g |
Brambory oloupeme, myjeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na rozpáleném oleji pečeme zeleninu na lečo a česnek, zalijeme vodou, přidáme brambory, koření, osolíme a vaříme doměkka. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka., vložíme na talíř, zalijeme polévkou a posypeme pažitkou.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 422.676 Kj
Bílkoviny | 6.92 g |
Sacharidy | 2.74 g |
Sacharidy z cukrů | 0.02 g |
Tuky | 6.37 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.73 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Cholesterol | 0.15 g |
Vláknina | 0.24 g |
Vápník | 0.04 g |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot