Cizrnová polévka
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Cibule | 1 kus | |
Hrášek čerstvý | 50 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Petržel nať | 5 g | |
Cizrna ve slaném nálevu | 120 g | |
Koření kari | 3 špetky | |
Olej řepkový | 5 ml | |
Jogurt řecký bílý 0 % tuku | 40 g | |
Směs kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer) | 130 g | |
Rajčatový protlak | 50 g | |
Mouka cizrnová | 30 g |
Cizrnu scedíme a prolijeme horkou vodou. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme částečně rozmraženou zeleninu pod svíčkovou a opékáme dozlatova. Pak zeleninu zalijeme vodou, přidáme cizrnu, protlak a vaříme doměkka. Za stálého míchání vsypeme mouku, odstavíme.- Na talířích zdobíme jogurtem a bylinkami..
Další cizrnový tip: cizrnová pomazánka recept
Cizrnová pomazánka je recept na chutnou večeři nebo odpolední svačinu. Jako hlavní ingredience je zvolen zástupce z řad luštěnin, tedy cizrna. Pomazánka z cizrny navíc poměrně rychle zasytí, jelikož cizrna napomáhá zvýšit pocit plného žaludku. Cizrnovou pomazánku podávejte s opečenou bagetou nebo křupavým chlebem, nejlépe celozrnnou verzí.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 268.837 Kj
Bílkoviny | 1.55 g |
Sacharidy | 10.93 g |
Sacharidy z cukrů | 6.09 g |
Tuky | 1.42 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.08 g |
Vláknina | 3.18 g |
Vápník | 37.01 g |
Gi | 0.15 |
Alergeny
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
- Celer a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot