Hovězí maso na divoko
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Cibule | 1 kus | |
Hovězí zadní | 80 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Citronová kůra čerstvá | 1 g | |
Olej řepkový | 5 ml | |
Směs kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer) | 250 g | |
Bobkový list | 2 kusy | |
Jalovec | 5 g | |
Koření nové | 1 lžička | |
Brusinky zavařené | 10 g |
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Maso nakrájíme na nudličky, ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji, přidáme zeleninu. Ještě opečeme, podlijeme vodou, přidáme koření (jeden bobkový list a dvě kuličky jalovce, nové koření)a dusíme doměkka. Vyjmeme koření a šťávu dochutíme brusinkami.
Tip na sušené hovězí maso
Výhodou hovězího masa je zejména to, že obsahuje spoustu zdraví prospěšných bílkovin. Z toho důvodu doporučujeme vyzkoušet i sušené hovězí maso, které se řadí k oblíbeným trvanlivým potravinám. Možné je sušené hovězí maso zakoupit průmyslově vyráběné nebo si jej připravit doma. Kromě hovězího masa je sušené maso neboli jerky vyhledávané i z vepřového či kuřecího masa.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 285.8794 Kj
Bílkoviny | 1.41 g |
Sacharidy | 11.64 g |
Sacharidy z cukrů | 6.09 g |
Tuky | 1.59 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.07 g |
Vláknina | 3.05 g |
Vápník | 37 g |
Alergeny
- Celer a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot