Rizoto s červenou řepou a kozím sýrem

Ingredience na 1 porci

Olej olivový2 ml
Rýže vařená160 g
Červená řepa50 g
Tymián1 g
Sůl1 špetka
Sýr kozí čerstvý25 g
Citrónová šťáva čerstvá5 g
Zeleninový vývar250 ml
Šťáva z červené řepy30 ml

Na olivovém oleji mírně orestujeme rýži a podlijeme  sběračkou zeleninového vývaru. Necháme vypařit, stále mícháme, podlijeme šťávou z řepy, poté vývarem, vždy necháme trochu vyvařit a stále mícháme. Ke konci vmícháme vařenou řepu i kozí sýr a necháme rozpustit, zakápneme citrónovou šťávou, osolíme a ozdobíme větvičkou tymiánu nebo rozmarýnu. 

Výživové hodnoty odpovídají uvařené rýži. 100g syrové rýže se rovná 200g rýže vařené. Vždy si tedy odvažte polovinu množství než je v receptu uvedena. 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 58.7142 Kj

Bílkoviny0.21 g
Sacharidy0.33 g
Tuky1.2 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.88 g
Vláknina0.04 g
Gi0.3

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.