Grilovaná zelenina ve filo těstě

Ingredience na 1 porci

Česnek3 stroužky
Bazalka čerstvá1 hrst
Olej olivový5 ml
Lilek0.5 kusy
Paprika červená0.5 kusy
Paprika žlutá0.5 kusy
Cuketa0.5 kusy
Pepř1 špetka
Jogurt selský 3,5 % tuku150 g
Ocet balzamiko2.5 g
Koření provensálské1 špetka
Těsto filo40 g

Troubu si předehřejeme na 177°C. Připravíme se zapékací mističky, jemně vymažeme olejem. Listy fila těsta nakrájíme na čtverce asi 8 x 8 cm a po čtyřech skládám na sebe a vždy vymažeme jednotlivé listy uprostřed olejem, až vytvoříme hvězdičku. vložíme do mističek a vytvoříme košíčky. Pečeme v předehřáté troubě asi po dobu 7 minut dozlatova. Zeleninu  očistíme a nakrájíme na kousky, potřeme marinádou z oleje, octa, prolisovaných stroužků česneku, soli, pepře a provensálského koření. Lehce ogrilujeme a dáme do upečených košíčků. Přelijeme dipem z jogurtu, utřeného česneku, soli, pepře a nasekaných bylinek. 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 472.14 Kj

Bílkoviny4.87 g
Sacharidy18.49 g
Sacharidy z cukrů0.36 g
Tuky4.9 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.93 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina7.37 g
Vápník1.02 g
Gi35

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.