Grilovaná zelenina ve filo těstě
Ingredience na 1 porci
Česnek | 3 stroužky | |
Bazalka čerstvá | 1 hrst | |
Olej olivový | 5 ml | |
Lilek | 0.5 kusy | |
Paprika červená | 0.5 kusy | |
Paprika žlutá | 0.5 kusy | |
Cuketa | 0.5 kusy | |
Pepř | 1 špetka | |
Jogurt selský 3,5 % tuku | 150 g | |
Ocet balzamiko | 2.5 g | |
Koření provensálské | 1 špetka | |
Těsto filo | 40 g |
Troubu si předehřejeme na 177°C. Připravíme se zapékací mističky, jemně vymažeme olejem. Listy fila těsta nakrájíme na čtverce asi 8 x 8 cm a po čtyřech skládám na sebe a vždy vymažeme jednotlivé listy uprostřed olejem, až vytvoříme hvězdičku. vložíme do mističek a vytvoříme košíčky. Pečeme v předehřáté troubě asi po dobu 7 minut dozlatova. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, potřeme marinádou z oleje, octa, prolisovaných stroužků česneku, soli, pepře a provensálského koření. Lehce ogrilujeme a dáme do upečených košíčků. Přelijeme dipem z jogurtu, utřeného česneku, soli, pepře a nasekaných bylinek.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 472.14 Kj
Bílkoviny | 4.87 g |
Sacharidy | 18.49 g |
Sacharidy z cukrů | 0.36 g |
Tuky | 4.9 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.93 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Vláknina | 7.37 g |
Vápník | 1.02 g |
Gi | 35 |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot