Pečený česnekový losos s růžičkovou kapustou
Ingredience na 1 porci
Česnek | 4 stroužky | |
Víno bílé ( 2 dcl) | 0.4 sklenice | |
Olej olivový extra panenský | 10 ml | |
Kapusta růžičková | 200 g | |
Oregano drcené | 2 špetky | |
Losos steak | 100 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Citrónová šťáva čerstvá | 5 g |
V misce smícháme rozmačkaný česnek s olejem, oreganem, pepřem a solí. Tuto směs rozdělíme na dvě poloviny. V jedné polovině směsi obalíme růžičkovou kapustu a druhou potřeme lososa. Růžičkovou kapustu před zapékáním opečeme ještě na pánvi s troškou olivového oleje, aby změkl (cca. 10 minut). Při opékání postupně přiléváme víno. Do zapékací misky poklademe růžičkovou kapustu a navrch poklademe lososa. Vrch můžeme dochutit ještě oreganem a polít trochou vína. Pečeme cca 20 minut, dokud losos není upečený. Podáváme s citronem.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 855.1567 Kj
Bílkoviny | 0.75 g |
Sacharidy | 3.41 g |
Sacharidy z cukrů | 0.5 g |
Tuky | 0.96 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.74 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.41 g |
Vláknina | 0.05 g |
Vápník | 0.01 g |
Alergeny
- Ryby a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot