Svěží fenyklové rizoto

Ingredience na 1 porci

Kuřecí prsa (restovaná)200 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Fenykl100 g
Rýže basmati vařená200 g
Koření kari1 špetka
Ocet balzamiko10 g
Koriandr nať1 hrst

Nejdříve si uvaříme rýži a to tak že si ji opláchneme a nasypeme do hrnce, chutnější je však v rýžovaru. Rýži zalijeme 200 ml vody a vaříme, dokud se neodpaří všechna voda (doporučuji ale vařit v rýžovaru). Dále, si nakrájíme fenykl na malé kousky. Na pánev dáme trošku olivového oleje a za stálého míchání opékáme fenykl. Až změkne, přidáme kari. Opečený fenykl dáme do misky a smícháme s čerstvým koriandrem. Ve stejné pánvi smažíme nakrájené a okořeněné prsa. Opečené kuře smícháme s rýží a fenyklem a dochutíme balzamikem.

Výživové hodnoty odpovídají uvařené rýži. 100g syrové rýže se rovná 200g rýže vařené. Vždy si tedy odvažte polovinu množství než je v receptu uvedena.

 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 51.438 Kj

Bílkoviny0.4 g
Sacharidy1.07 g
Tuky0.14 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.16 g
Vláknina0.04 g
Sodík15.29 g
Vápník0.01 g
Gi0.65

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.