Těstovinový salát s kuřecím masem recept

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Kuřecí maso | 200 g | |
Olej olivový extra panenský | 5 ml | |
Kápie | 100 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Citrónová šťáva čerstvá | 5 g | |
Okurka salátová | 1 kus | |
Jogurt selský 3,5 % tuku | 50 g | |
Těstoviny celozrnné | 200 g | |
Avokádo čerstvé | 150 g | |
Majonéza | 50 ml |
Těstovinový salát s kuřecím masem postup
Těstoviny uvaříme dle návodu. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a orestujeme na pánvi.
K výpeku přidáme nakrájené papriky a slité uvařené těstoviny. Již mimo plamen přidáme i okurku, nakrájenou na kostičky.
Přidáme jogurt, majonézu, rozmačkané nebo nakrájené avokádo a zakápneme citronovou šťávou. Vše promícháme a podáváme. Pokud chceme salát studený, necháme ho ještě hodinu vychladit v lednici.
Zejména v letních horkých dnech ne vždy přichází chuť na polévku či svíčkovou. Kdo by se chtěl cpát knedlíky, když je venku přes třicet stupňů? Naopak jsou v tomto období vyhledávané recepty, kterými se můžeme trochu schladit a přitom z nich dostaneme potřebné výživové hodnoty.
Tyto požadavky splňuje těstovinový salát s kuřecím masem. Tento kuřecí salát zasytí, doplní dostatek bílkovin a v závislosti na dalších přísadách i dostatek vitamínů. My ho doporučujeme doplnit paprikou a okurkou, kdo má rád může přidat třeba rajčata nebo avokádo. Avokádo a nutriční hodnoty, které obsahuje, jsou skvělý doplněk kuřete. Zejména proto, že se jedná o zdravý tuk a je velmi lehce stravitelné.
Kdo chce, může avokádo přímo rozmačkat do majonézy s jogurtem, tím vznikne avokádová majonéza. A nejlepší dresing na těstovinový salát s kuřecím masem je na světě. Zaručujeme, že tato varianta kuřecího salátu je opravdu chutná. Pro zachování zelenkavé barvy doporučujeme zakápnout ještě kapkou citronu nebo limetky, aby dresink nehnědl. Tento těstovinový salát s kuřetem si každý zamiluje pro plnou chuť a vyváženost.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 159.72742 Kj
Bílkoviny | 0.33 g |
Sacharidy | 2.59 g |
Sacharidy z cukrů | 0.12 g |
Tuky | 2 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.64 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
Cholesterol | 0.13 g |
Vláknina | 1.15 g |
Sodík | 0.01 g |
Vápník | 1 g |
Gi | 35 |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
- Vejce a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot