Zapékaná jáhlová kaše s překvapením

Ingredience na 1 porci

Banán100 g
Med včelí (7 g)2 lžičky
Jáhly vařené50 g
Skořice1 g
Mléko mandlové200 ml
Ořechy pekanové1 hrst
Čokoláda 85% kakaa10 g
Olej kokosový10 ml

Mandlové mléko zahřejeme s medem v hrnci, až začne pěnit. Přidáme jáhly a vaříme doměkka (při vaření doléváme ještě trochu mléka). Dokud se jáhly vaří, do misky poklademe banán nakrájený na kolečka, hořkou čokoládu nakrájenou na malé kousky, posypeme oříšky a navrch nalijeme 1/2 čajové lžíce kokosového oleje. Když jsou jáhly hotové, zalijeme jimi suroviny v misce a zapékáme 20 minut na 200°C. Před podáváním ozdobíme skořicí. 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 489.291 Kj

Bílkoviny1.14 g
Sacharidy8.21 g
Sacharidy z cukrů0.17 g
Tuky8.51 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.18 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.1 g
Vláknina1.41 g
Vápník0.02 g
Gi135

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.