Pohankový salát s pečenou zeleninou a rukolou

Ingredience na 1 porci

Olej olivový extra panenský2 ml
Rajčata cherry1 hrst
Lilek0.5 kusy
Paprika červená0.5 kusy
Paprika žlutá0.5 kusy
Rukola1 hrst
Cuketa0.5 kusy
Pohanka vařená150 g
Koření provensálské1 špetka

Pohanku uvaříme doměkka. Zeleninu si nakrájíme na přibližně stejně velké kousky, zakápneme olivovým olejem, posypeme bylinkami a promícháme. Předehřejeme troubu na 170°C a pečeme do poloměkka. Až zelenina vychladne zamícháme jí do pohanky a přidáme nakrájená rajčata, rukolu, osolíme a promícháme.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 516.152 Kj

Bílkoviny5.35 g
Sacharidy20.91 g
Sacharidy z cukrů0.31 g
Tuky4.97 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.63 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Vláknina8.4 g
Vápník0.01 g

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.