Svěží quinoový salát s limetkou a mátou
Ingredience na 1 porci
Olej olivový extra panenský | 2 ml | |
Rajčata cherry | 2 hrsti | |
Cibule červená | 1 kus | |
Máta bylinka | 30 g | |
Quinoa vařená | 250 g | |
Limetková šťáva čerstvá | 2 ml |
Quinou uvaříme dle návodu. Po uvaření smícháme s rajčaty, nadrobno nakrájenou červenou cibulí, mátou a olivovým olejem. Dochutíme limetkovou šťávou, osolíme a podáváme vychlazené.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 161.87 Kj
Bílkoviny | 1.32 g |
Sacharidy | 5.96 g |
Sacharidy z cukrů | 0.04 g |
Tuky | 1.15 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.6 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
Vláknina | 1.13 g |
Sodík | 7 g |
Gi | 0.1 |
Alergeny
Graf nutričních hodnot