Jednoduchý salát s hroznovým vínem, nivou a ořechy
Ingredience na 1 porci
Hořčice plnotučná | 10 g | |
Olej olivový extra panenský | 5 ml | |
Salát ledový | 100 g | |
Víno hroznové | 1 hrst | |
Ořechy vlašské | 0.5 hrsti | |
Rukola | 1 hrst | |
Sýr plísňový niva | 50 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka |
Saláty natrháme. Hroznové víno pokrájíme na čtvrtky a zbavíme jej peciček. Nivu nakrájíme na menší kostičky, ořechy nasekáme. Smícháme všechny ingredience se zálivkou, kterou připravíme z hořčice, olivového oleje, pepře a soli.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 444.831 Kj
Bílkoviny | 2.67 g |
Sacharidy | 6.37 g |
Sacharidy z cukrů | 0.07 g |
Tuky | 7.42 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.75 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
Vláknina | 1.41 g |
Sodík | 0.01 g |
Vápník | 0.01 g |
Alergeny
- Hořčice a výrobky z ní
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot