Dýňové lívanečky
Ingredience na 1 porci
Voda čistá | 0.004 litry | |
Kefír | 100 g | |
Vejce | 1 kus | |
Med včelí (7 g) | 2 lžičky | |
Dýně hokkaido (po tepelné úpravě) | 30 g | |
Kypřící prášek do pečiva | 16 g | |
Mouka špaldová | 75 g |
Podzim je tu a s ním také Dýně Hokkaido. Na tuto dýni se zaměřte, pokud vás nebaví zbavování dýní od slupek. Hokaido se neloupe, používá se i se slupkou, jako jediná má takovou slupku, která teplem změkne.
Dýni omyjte, rozkrojte, zbavte semínek a pokrájejte na kostky. Ty vyskládejte na pečící papír a pečte po dobu 45 minut na 180°C.
Dýni nechte vychladnout a poté důkladně rozmixujeme. Dále přimíchejte zbylé ingredience.
Rozehřejte pánev s kapkou másla, nebo oleje a můžete malou naběračkou tvořit lívance na. Nebo doporučujeme použít pánev přímo na lívance – lívanečník. Z každé strany nechte opékat cca 2 minuty a kontrolujte, jestli se lívance nepřipalují.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 438.9583 Kj
Bílkoviny | 6.35 g |
Sacharidy | 7.23 g |
Sacharidy z cukrů | 0.03 g |
Tuky | 5.48 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.56 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 0.03 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápník | 0.05 g |
Gi | 65 |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
- Vejce a výrobky z nich
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot