Steak z hovězí svíčkové s rozmarýnovými bramborami a houbovým salátem


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Česnek1 stroužek
Brambory100 g
Olej olivový extra panenský2 ml
Žampiony čerstvé25 g
Tymián10 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Rozmarýn10 g
Ocet vinný8 g
Hovězí svíčková150 g
Hřib čerstvý25 g
Lišky obecné25 g

Plátek svíčkové necháme ohřát na pokojovou teplotu, potřeme jej olivovým olejem, osolíme a opepříme. Maso opečeme 4 minuty z každé strany na rozpálené pánvi. Maso po opečení zabalíme do alobalu aby nám neutekla žádná šťáva. Na stejné pánvi opečeme  najemno nakrájenou cibulku. Přilijeme vinný ocet, přidáme houby, tymián a necháme pěkně prohřát, poté sundáme z plotýnky a necháme odstát. Brambory nakrájíme na tenké plátky a vyskládáme do zapékací mísy spolu s plátky česneku a nasekaným rozmarýnem. Dáme zapékat do trouby předehřáté na 180°C na dobu cca 20 minut, dokud brambory nebudou opečené dozlatova. Maso vyndáme z alobalu, polijeme vzniklou šťávou, přidáme omáčku z hub a brambory ozdobíme kouskem rozmarýnu. 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 260.8978 Kj

Bílkoviny1.67 g
Sacharidy10.84 g
Sacharidy z cukrů6.01 g
Tuky1.31 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.67 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.41 g
Vláknina3.11 g
Vápník37.01 g
Gi0.2

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.