Steak z hovězí svíčkové s rozmarýnovými bramborami a houbovým salátem
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Cibule | 1 kus | |
Česnek | 1 stroužek | |
Brambory | 100 g | |
Olej olivový extra panenský | 2 ml | |
Žampiony čerstvé | 25 g | |
Tymián | 10 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Rozmarýn | 10 g | |
Ocet vinný | 8 g | |
Hovězí svíčková | 150 g | |
Hřib čerstvý | 25 g | |
Lišky obecné | 25 g |
Plátek svíčkové necháme ohřát na pokojovou teplotu, potřeme jej olivovým olejem, osolíme a opepříme. Maso opečeme 4 minuty z každé strany na rozpálené pánvi. Maso po opečení zabalíme do alobalu aby nám neutekla žádná šťáva. Na stejné pánvi opečeme najemno nakrájenou cibulku. Přilijeme vinný ocet, přidáme houby, tymián a necháme pěkně prohřát, poté sundáme z plotýnky a necháme odstát. Brambory nakrájíme na tenké plátky a vyskládáme do zapékací mísy spolu s plátky česneku a nasekaným rozmarýnem. Dáme zapékat do trouby předehřáté na 180°C na dobu cca 20 minut, dokud brambory nebudou opečené dozlatova. Maso vyndáme z alobalu, polijeme vzniklou šťávou, přidáme omáčku z hub a brambory ozdobíme kouskem rozmarýnu.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 260.8978 Kj
Bílkoviny | 1.67 g |
Sacharidy | 10.84 g |
Sacharidy z cukrů | 6.01 g |
Tuky | 1.31 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.67 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.41 g |
Vláknina | 3.11 g |
Vápník | 37.01 g |
Gi | 0.2 |
Alergeny
Graf nutričních hodnot