Čočkovo-špenátová polévka s kurkumou

Ingredience na 1 porci

Cibule červená0.5 kusy
Špenát čerstvý70 g
Sůl1 špetka
Kurkuma mletá2 špetky
Zeleninový vývar250 ml
Čočka červená po uvaření50 g
Olej kokosový3 ml

Červená čočka patří sice do stejného šuplíku jako ostatní luštěniny,  potřebuje ale samostatné zacházení. Luštěninová pravidla pro ni přestávají platit ihned za pokladnou obchodu.

A v čem se červená čočka liší?

 

  1. Červená čočka nemá slupku – nezpůsobuje tak nadýmání.
  2. Červená čočka se nemusí předem namáčet.
  3. Červená čočka se rozváří – a je to tak správně.
  4. Červenou čočku nejde naklíčit.
  5. Červenou čočku nemusíte po rozmixování již pasírovat – nemusíte se zbavovat slupek.

 

Najemno nakrájenou cibulku si zesklovaťte na trošce kokosového oleje. Poté přidejte špenát společně s čočkou a chvíli společně restujte. Nakonec zalijte vývarem a povařte cca 15-20 minut. Polévku následně můžete rozmixovat do krému nebo nechat tak. 

 

Přidejte kurkumu, trochu soli a čočková polévka je připravena k servírování. Doporučujeme přidat kousek čerstvého – žitného  pečiva.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 78.915 Kj

Bílkoviny0.34 g
Sacharidy1.81 g
Sacharidy z cukrů0.02 g
Tuky1.12 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.9 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.1 g
Vláknina0.12 g

Alergeny

  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.