Vajíčková pomazánka s avokádem
Ingredience na 1 porci
Vejce vařené na tvrdo | 2 kusy | |
Avokádo čerstvé | 50 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Kmín | 2 špetky | |
Cottage | 20 g | |
Citrónová šťáva čerstvá | 5 g | |
Hořčice dijonská | 7 g |
Do mísy si vydlabeme čtvrtku zralého avokáda, rozmačkáme ho vidličkou, přidáme nahrubo nastrouhaná vejce uvařená natvrdo, lžičku dijonské hořčice,lžíci sýru, kmín, citronovou šťávu, sůl, pepř a důkladně promíchejte. Podáváme s pečivem.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 393.33 Kj
Bílkoviny | 6.49 g |
Sacharidy | 0.7 g |
Sacharidy z cukrů | 0.03 g |
Tuky | 5.72 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.72 g |
Cholesterol | 0.15 g |
Vláknina | 0.07 g |
Sodík | 0.01 g |
Vápník | 0.03 g |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
- Hořčice a výrobky z ní
Graf nutričních hodnot