Pórek s mrkví a tymiánem
Ingredience na 1 porci
Mrkev | 1 kus | |
Pórek | 0.5 kusy | |
Tymián | 3 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Olej kokosový | 1 ml |
Pórek a mrkev představují jednu z nejznámějších a nejdostupnějších druhů zeleniny u nás. K sehnání jsou po celý rok a vybírat si můžete z lokálních kousků. Neohrnujte nad lokálními produkty určitě nos! I z na první pohled obyčejné kořenové zeleniny, vykouzlíte nepřeberné množství receptů. Navíc mimo dobrou dostupnost vás zajisté potěší také příznivá cena. Inspirujeme vás.
Zeleninu si důkladně očistěte. Pórek doporučujeme nakrojit podélně a řádně propláchnout všechny vrstvy vodou, předejdete tak kamínkům ve vašem obědu. Zeleninu nakrájejte na půlkolečka a v cedníku ještě jednou důkladně propláchněte a nechte okapat.
Mrkev si nastrouhejte na hrubém struhadle. V pánvi si rozpalte lžičku kokosového oleje (pokud máte nepřilnavou pánev olej použít nemusíte). Pórek opékejte asi dvě minuty pak přidejte mrkev, tymián, trochu soli, pepře a další dvě minuty společně opékejte.
Takto připravenou směs, které dominuje pórek a mrkev, můžete použít jako přílohu k jakýmkoli druhům masa, rybám, tofu nebo taky jako teplý salát.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 350.056 Kj
Bílkoviny | 3 g |
Sacharidy | 14 g |
Tuky | 1.52 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.9 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.1 g |
Vláknina | 7 g |
Alergeny
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
Graf nutričních hodnot