Pizza z cukety
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Cibule | 1 kus | |
Česnek | 1 stroužek | |
Bazalka čerstvá | 1 hrst | |
Olivy černé | 5 kusů | |
Vejce | 1 kus | |
Sýr eidam 20% tuku | 40 g | |
Rajčata cherry | 1 hrst | |
Oregano drcené | 2 špetky | |
Žampiony čerstvé | 50 g | |
Cuketa | 0.5 kusy | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Citrónová šťáva čerstvá | 1 g | |
Rajčatový protlak | 30 g | |
Šunka nejvyšší jakosti 92% masa | 50 g |
Je u vás pizza kvůli svým dietetickým hodnotám v naprosté nemilosti? To jste asi ještě nezkoušeli její odlehčenou variantu! Těsto je z cukety a úplně bez mouky!
Cuketu si nastrouhejte na hrubém struhadle i se slupkou, poté jí rozprostřeme třeba na prkénko a nechte chvíli odpočinout aby pustila vodu, kterou poté vymačkáte.
Dále přidejte sýr taktéž nastrouhaný nahrubo, vejce, bazalku, pepř a oregano. Vše důkladně promíchejte. Rovnoměrně rozvrstvěte na pečící papír a dejte péct do trouby předehřáté na 200°C na dobu 15 minut.
Poté upečenou placku vytáhněte, pomažte rajčatovým protlakem (dochuceným solí, pepřem, oreganem, česnekem a citrónovou šťávou) a poklaďte zbylými ingrediencemi. Vrch posypte zbytkem nastrouhaného sýru a dalších 15 minut pečte.
Na konci posypte čerstvou bazalkou a podávejte. Pizza chutná výborně i po studenu.
Tip! Vaší pozornosti by neměla uniknout ani pizza tortilla, která je hotová během pár minut a chutná opravdu skvěle.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 778.0083 Kj
Bílkoviny | 10.52 g |
Sacharidy | 18.2 g |
Sacharidy z cukrů | 6.5 g |
Tuky | 7.13 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.67 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 5.2 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápník | 37.04 g |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot