Hovězí steak s barevným pepřem
Ingredience na 1 porci
Hovězí zadní | 120 g | |
Máslo | 5 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Olej kokosový | 5 ml |
Hovězí zadní ( ideálně dobře vyzrálé) maso si ukrojíme na 2 cm silný plátek, pohlídáme si aby plátek byl všude stejně vysoký. Poté maso necháme 30 minut odpočívat při pokojové teplotě. Rozpálíme si pánev, maso potřeme kokosovým olejem z obou stran a poté ho zprudka opékáme 2 minuty z první strany a minutu ze strany druhé. Vypneme plamen ( pokud máte elektrický sporák pánev odstavte na jinou plotýnku!), maso osolíme a opepříme, nejlépe čerstvě namletou solí a celými kuličkami barevného pepře. Na maso položíme plátek másla a na 5 minut přikryjeme pokličkou a necháme dojít. Maso by tímto způsobem nemělo být vysušené, naopak by mělo být krásně vláčné a máslo nám udělá trochu šťávy. Podáváme s různými druhy příloh, či zeleninových salátů.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 77.346 Kj
Bílkoviny | 0.21 g |
Tuky | 1.94 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.41 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.4 g |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
Graf nutričních hodnot