Hovězí steak s barevným pepřem

Ingredience na 1 porci

Hovězí zadní120 g
Máslo5 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Olej kokosový5 ml

Hovězí zadní ( ideálně dobře vyzrálé) maso si ukrojíme na 2 cm silný plátek, pohlídáme si aby plátek byl všude stejně vysoký. Poté maso necháme 30 minut odpočívat při pokojové teplotě. Rozpálíme si pánev, maso potřeme kokosovým olejem z obou stran a poté ho zprudka opékáme 2 minuty z první strany a minutu ze strany druhé. Vypneme plamen ( pokud máte elektrický sporák pánev odstavte na jinou plotýnku!), maso osolíme a opepříme, nejlépe čerstvě namletou solí a celými kuličkami barevného pepře. Na maso položíme plátek másla a na 5 minut přikryjeme pokličkou a necháme dojít. Maso by tímto způsobem nemělo být vysušené, naopak by mělo být krásně vláčné a máslo nám udělá trochu šťávy. Podáváme s různými druhy příloh, či zeleninových salátů. 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 77.346 Kj

Bílkoviny0.21 g
Tuky1.94 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.41 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.4 g

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj
  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.