Fazolové lusky se skořicí a česnekem
Ingredience na 1 porci
Česnek | 3 stroužky | |
Skořice | 5 g | |
Zelené fazolové lusky | 300 g |
Lusky očistíme od špiček. Povaříme v horké vodě do měkka. Na pánvičce rozpustíme trochu oleje, přidáme na plátky nakrájený česnek, lusky, společně chvilku opékáme a na konec zasypeme skořicí.
Recept na tradiční fazolové lusky
Fazolové lusky jsou zdravou a dietní přílohou k jakémukoliv druhu masa. Buď k masu jako přílohu přidejte pouze zelené fazolky, nebo je zkombinujte s pečenými bramborami. Recept na fazolové lusky je vhodný pro diabetiky, jelikož se pyšní nízkým glykemickým indexem. Uvařte si proto k obědu například lusky s tofu. Nejenom, že si pochutnáte, navíc svému tělu dodáte potřebné bílkoviny, vitamíny i minerální látky.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 43.187 Kj
Bílkoviny | 0.37 g |
Sacharidy | 2.08 g |
Tuky | 0.04 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.02 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Vláknina | 0.36 g |
Vápník | 0.01 g |
Alergeny
Graf nutričních hodnot