Ryba se sladkými bramborami

Ingredience na 1 porci

Vejce1 kus
Treska pečená120 g
Strouhanka25 g
Sůl1 špetka
Pomerančová šťáva čerstvá1 ml
Pomerančová kůra3 g
Ořechy pekanové1 hrst
Brambory batáty vařené bez slupky80 g

Batáty uvařte do měkka (cca 10 minut). V mixéru si mezi tím rozmixujte pekanové ořechy, trochu strouhanky,(kdo má použijte celozrnnou) a lžičku pomerančové kůry. Až bude směs důkladně rozmixována vysypte ji na talíř. Rybu obalte v ušlehaném vajíčku a poté ve směsi z ořechů. Na rozpálené nepřilnavé pánvi rybu opečte dozlatova (pokud potřebujete použít olej, použijte olej vhodný ke smažení). Uvařené batáty rozmačkejte vidličkou, přidejte lžičku šťávy z pomeranče a sůl. Na ozdobu můžete použít plátek pomeranče, nebo nasekané pekanové ořechy.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 663.761 Kj

Bílkoviny7.43 g
Sacharidy3.23 g
Sacharidy z cukrů0.14 g
Tuky12.51 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.57 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.99 g
Sodík0.07 g
Vápník0.03 g

Alergeny

  • Vejce a výrobky z nich
  • Ryby a výrobky z nich
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.