Krevetové rizoto
Ingredience na 1 porci
Česnek | 2 stroužky | |
Tymián | 5 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Petržel nať | 5 g | |
Rýže celozrnná | 80 g | |
Citrónová šťáva čerstvá | 10 g | |
Rozmarýn | 5 g | |
Krevety střední | 150 g | |
Olej kokosový | 10 ml |
Občas nezaškodí zařadit do svého jídelníčku mořské plody. Jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny, které mají důležitou funkci pro činnost srdce.
Celozrnnou rýži uvařte v osolené vodě dle návodu na obalu. Pokud jí chcete dodat lepší a výraznější chuť, uvařte ji v domácím zeleninovém vývaru.
Krevety si očistěte a oloupaný česnek nasekejte na plátky. Poté si na větší kvalitní pánvi rozpalte 2 polévkové lžíce kokosového oleje. Když je olej rozehřátý, přidejte snítku tymiánu a rozmarýnu. Poté přidejte česnek a po několika vteřinách také připravené krevety. Společně opékejte asi 5 minut.
Když jsou krevety hotové a rýže uvařená, je čas vše smíchat dohromady. Do směsi vmíchejte také čerstvou nasekanou petrželovou nať.
Podle chuti osolte a zakápněte citronovou šťávou. Dobrou chuť!
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 85.1075 Kj
Bílkoviny | 0.62 g |
Sacharidy | 1.86 g |
Tuky | 1.11 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.94 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.21 g |
Vláknina | 0.02 g |
Vápník | 0.01 g |
Alergeny
- Korýši a výrobky z nich
- Ryby a výrobky z nich
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
Graf nutričních hodnot