Zázvorové brambory

Ingredience na 1 porci

Mrkev1 kus
Brambory250 g
Olej olivový5 ml
Chilli paprička1 kus
Sůl1 špetka
Koření paprika mletá4 špetky
Zázvor mletý3 špetky

Kořen zázvoru je známý svým pozitivním vlivem na naši imunitu, je to totiž doslova zabiják nemocí. Ne každý ale ví, že má také nezanedbatelný vliv na hubnutí a pomáhá rozhýbat náš metabolismus. Můžete ho konzumovat čerstvý nebo mletý jako koření.

 

Připravte si zeleninu. Očištěnou mrkev nakrájejte na kolečka a dobře omyté brambory nakrájejte i se slupkou na kostičky. Smíchejte brambory a mrkev dohromady, přidejte koření koření, zakápněte olejem a osolte. Celou směs dobře promíchejte

 

Pekáček si vyložte pečicím papírem, naskládejte do něj zeleninovou směs a dejte péct do předehřáté trouby na 200°C na 35 minut.

Můžete podávat také jako bohatou přílohu, tato porce ale stačí i jako hlavní chod

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 219.57 Kj

Bílkoviny1.11 g
Sacharidy8.01 g
Sacharidy z cukrů0.01 g
Tuky1.26 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.88 g
Vláknina4.14 g

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.