Zázvorové brambory
Ingredience na 1 porci
Mrkev | 1 kus | |
Brambory | 250 g | |
Olej olivový | 5 ml | |
Chilli paprička | 1 kus | |
Sůl | 1 špetka | |
Koření paprika mletá | 4 špetky | |
Zázvor mletý | 3 špetky |
Kořen zázvoru je známý svým pozitivním vlivem na naši imunitu, je to totiž doslova zabiják nemocí. Ne každý ale ví, že má také nezanedbatelný vliv na hubnutí a pomáhá rozhýbat náš metabolismus. Můžete ho konzumovat čerstvý nebo mletý jako koření.
Připravte si zeleninu. Očištěnou mrkev nakrájejte na kolečka a dobře omyté brambory nakrájejte i se slupkou na kostičky. Smíchejte brambory a mrkev dohromady, přidejte koření koření, zakápněte olejem a osolte. Celou směs dobře promíchejte.
Pekáček si vyložte pečicím papírem, naskládejte do něj zeleninovou směs a dejte péct do předehřáté trouby na 200°C na 35 minut.
Můžete podávat také jako bohatou přílohu, tato porce ale stačí i jako hlavní chod.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 219.57 Kj
Bílkoviny | 1.11 g |
Sacharidy | 8.01 g |
Sacharidy z cukrů | 0.01 g |
Tuky | 1.26 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.88 g |
Vláknina | 4.14 g |
Alergeny
Graf nutričních hodnot