Žampionové rizoto
Ingredience na 1 porci
Žampiony čerstvé | 200 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Rýže celozrnná | 80 g | |
Olej řepkový | 5 ml |
Pokud se chcete stravovat zdravěji, přejděte na celozrnné produkty. Stejně jako ostatní celozrnné potraviny je i celozrnná rýže v porovnání se svou rafinovanou variantou bohatší na minerální látky, vitamíny a vlákninu.
Rýži uvařte dle návodu na obale, tak jak jste zvyklí. Žampiony očistěte a nakrájejte na tenké plátky.
Rozpalte si na pánvi kapku oleje a žampiony na něm orestujte. Přidejte trochu soli a přepře a krátce je provařte. Když jsou žampiony měkké a pouští šťávu, přidejte předem uvařenou rýži a za stálého míchání společně chvíli prohřejte. Nechte rýži vsáknout žampionovou šťávu.
Na závěr můžete přidat koření či bylinky dle chuti.
Další tip na rizoto bez masa: jednoduché zeleninové rizoto
Zeleninové rizoto je recept na obdobu klasické masové verze, která se hodí i pro vegetariány. Rizoto bez masa je připravené do pár minut a můžete na něj využít ingredience podle vlastní volby. Námi zvolené suroviny jsou uvedené pouze v orientačním, nikoliv závazném množství. Na tak oblíbený recept, kterým zeleninové rizoto je, existuje spousta možných variací.
Nejlepší rizoto s kuřecím masem
Pokud jste si občas maso přeci jen rádi dopřejete, vyzkoušejte tento velmi snadný, rychlý a chutný recept na nejlepší rizoto s kuřecím masem. Použít můžete samozřejmě také krůtí podle vaší preference. Pro vyvážený jídelníček je maso velmi důležité, jelikož je hlavním zdrojem bílkovin. Recept na rizoto s kuřecím masem je tak velmi zdravou a vyváženou variantou oběda nebo večeře.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 44.054 Kj
Bílkoviny | 0.06 g |
Sacharidy | 0.34 g |
Sacharidy z cukrů | 0.02 g |
Tuky | 1 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.08 g |
Vláknina | 0.05 g |
Alergeny
Graf nutričních hodnot