Žampionové rizoto

Ingredience na 1 porci

Žampiony čerstvé200 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Rýže celozrnná80 g
Olej řepkový5 ml

Pokud se chcete stravovat zdravěji, přejděte na celozrnné produkty. Stejně jako ostatní celozrnné potraviny je i celozrnná rýže v porovnání se svou rafinovanou variantou bohatší na minerální látky, vitamíny a vlákninu.

Rýži uvařte dle návodu na obale, tak jak jste zvyklí. Žampiony očistěte a nakrájejte na tenké plátky.

Rozpalte si na pánvi kapku oleje a žampiony na něm orestujte. Přidejte trochu soli a přepře a krátce je provařte. Když jsou žampiony měkké a pouští šťávu, přidejte předem uvařenou rýži a za stálého míchání společně chvíli prohřejte. Nechte rýži vsáknout žampionovou šťávu.

Na závěr můžete přidat koření či bylinky dle chuti.

Další tip na rizoto bez masa: jednoduché zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto je recept na obdobu klasické masové verze, která se hodí i pro vegetariány. Rizoto bez masa je připravené do pár minut a můžete na něj využít ingredience podle vlastní volby. Námi zvolené suroviny jsou uvedené pouze v orientačním, nikoliv závazném množství. Na tak oblíbený recept, kterým zeleninové rizoto je, existuje spousta možných variací.

Nejlepší rizoto s kuřecím masem

Pokud jste si občas maso přeci jen rádi dopřejete, vyzkoušejte tento velmi snadný, rychlý a chutný recept na nejlepší rizoto s kuřecím masem. Použít můžete samozřejmě také krůtí podle vaší preference. Pro vyvážený jídelníček je maso velmi důležité, jelikož je hlavním zdrojem bílkovin. Recept na rizoto s kuřecím masem je tak velmi zdravou a vyváženou variantou oběda nebo večeře.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 44.054 Kj

Bílkoviny0.06 g
Sacharidy0.34 g
Sacharidy z cukrů0.02 g
Tuky1 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.08 g
Vláknina0.05 g

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.