Květák s brambory po indicku

Ingredience na 1 porci

Brambory200 g
Květák200 g
Zázvor kořen čerstvý5 g
Sůl1 špetka
Koření kari1 špetka
Olej řepkový5 ml

Máte chuť na jednoduchý vegetariánský pokrm s vůní orientu? Vyzkoušejte květák s bramborami na indický způsob. Květák je zelenina plná vitamínů A, B, C a E. Není ale vhodný pro osoby trpící dnou!

 

Brambory si oloupejte, květák očistěte a obojí pokrájejte na menší kostičky včetně košťálu. Nakrájenou zeleninu dejte společně vařit do mírně osolené vody. 

 

V hlubší pánvi si na troše oleje nechte zpěnit lžičku kari nebo kořerní garam masala a malý kousek čerstvého na jemno nastrouhaného zázvoru. Nechte společně krátce rozvonět. 

 

Poté na pánvičku ke koření přidejte vařené brambory s květákem. Promíchejte, chvilku restujte a můžete podávat.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 58.101 Kj

Bílkoviny0.15 g
Sacharidy1.02 g
Sacharidy z cukrů0.05 g
Tuky1.1 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.08 g
Vláknina0.07 g
Sodík0.13 g
Vápník0.01 g
Gi0.15

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.