Květák s brambory po indicku
Ingredience na 1 porci
Brambory | 200 g | |
Květák | 200 g | |
Zázvor kořen čerstvý | 5 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Koření kari | 1 špetka | |
Olej řepkový | 5 ml |
Máte chuť na jednoduchý vegetariánský pokrm s vůní orientu? Vyzkoušejte květák s bramborami na indický způsob. Květák je zelenina plná vitamínů A, B, C a E. Není ale vhodný pro osoby trpící dnou!
Brambory si oloupejte, květák očistěte a obojí pokrájejte na menší kostičky včetně košťálu. Nakrájenou zeleninu dejte společně vařit do mírně osolené vody.
V hlubší pánvi si na troše oleje nechte zpěnit lžičku kari nebo kořerní garam masala a malý kousek čerstvého na jemno nastrouhaného zázvoru. Nechte společně krátce rozvonět.
Poté na pánvičku ke koření přidejte vařené brambory s květákem. Promíchejte, chvilku restujte a můžete podávat.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 58.101 Kj
Bílkoviny | 0.15 g |
Sacharidy | 1.02 g |
Sacharidy z cukrů | 0.05 g |
Tuky | 1.1 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.08 g |
Vláknina | 0.07 g |
Sodík | 0.13 g |
Vápník | 0.01 g |
Gi | 0.15 |
Alergeny
Graf nutričních hodnot