Seitanová čína


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Paprika červená1 kus
Paprika žlutá1 kus
Paprika zelená1 kus
Pórek0.5 kusy
Žampiony čerstvé80 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Koriandr mletý1 špetka
Kurkuma mletá1 špetka
Omáčka sojová5 g
Škrob kukuřičný1 g
Maso Seitan100 g

Seitanová čína je ideálním receptem pro všechny, kteří si chtějí pochutnat na orientálním receptu a nahradit maso roslinnou alternativou. Seitan je totiž ve své podstatě pšeničný lepek, ale masu je svou konzistencí podobný více než například sójové maso.

 

Jak daný seitan recept vypadá? Omytou a očištěnou zeleninu a žampiony pokrájejte na menší kousky. Rostlinné maso seitan nakrájejte na nudličky.

 

Rozpalte kvalitní nepřilnavou pánev a krátce na ní orestujete pokrájenou zeleninu. Poté okořeňte podle chuti a přidejte nakrájený seitan.

Celou směs krátce poduste, přilijte sójovou omáčku a škrob rozmíchaný v troše vody. Vařte na mírném plameni, dokud omáčka nezhoustne. Následně je seitanová čína hotová a připravená k servírování.

 

Tento seitan recept, kterým vegetariánská čína je, se nejlépe hodí k vařené rýži nebo k rýžovým nudlím.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 675.563 Kj

Bílkoviny6.42 g
Sacharidy31.66 g
Sacharidy z cukrů6.04 g
Tuky4.34 g
Vláknina12.01 g
Vápník37 g

Alergeny

  • Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.