Losos s bylinkovým máslem

Ingredience na 1 porci

Máslo20 g
Tymián15 g
Losos steak200 g
Sůl1 špetka
Petržel nať15 g
Citrónová šťáva čerstvá10 g
Olej řepkový4 ml

Delikátní, výživný, jednoduchý na přípravu – losos je fantastická ryba, z které snadno vykouzlíte rychlou večeři i slavnostní hostinu. Losos se stal jednou z nejoblíbenějších ryb, které u nás jíme. Žádné kosti, výborná chuť a jednoduchá úprava z něj dělají rybu, která opravdu stojí za to!

 

Rybu očistěte a dejte do pekáčku, pokapejte citronem, osolte a podlijte kapkou oleje. Během pečení rybu občas podlévejte.

 

Máslo nechte rozměknout, smíchejte s nasekanými bylinkami, citronovou šťávou a solí.

Na talíři dejte na rybu lžičku másla a nechte rozpustit. K receptům na lososa se perfektně hodí vařené brambory, zeleninová obloha nebo čerstvé žitné pečivo.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 77.282 Kj

Bílkoviny0.25 g
Sacharidy0.09 g
Sacharidy z cukrů0.02 g
Tuky1.85 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.62 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Vláknina0.02 g

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj
  • Ryby a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.