Losos s bylinkovým máslem
Ingredience na 1 porci
Máslo | 20 g | |
Tymián | 15 g | |
Losos steak | 200 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Petržel nať | 15 g | |
Citrónová šťáva čerstvá | 10 g | |
Olej řepkový | 4 ml |
Delikátní, výživný, jednoduchý na přípravu – losos je fantastická ryba, z které snadno vykouzlíte rychlou večeři i slavnostní hostinu. Losos se stal jednou z nejoblíbenějších ryb, které u nás jíme. Žádné kosti, výborná chuť a jednoduchá úprava z něj dělají rybu, která opravdu stojí za to!
Rybu očistěte a dejte do pekáčku, pokapejte citronem, osolte a podlijte kapkou oleje. Během pečení rybu občas podlévejte.
Máslo nechte rozměknout, smíchejte s nasekanými bylinkami, citronovou šťávou a solí.
Na talíři dejte na rybu lžičku másla a nechte rozpustit. K receptům na lososa se perfektně hodí vařené brambory, zeleninová obloha nebo čerstvé žitné pečivo.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 77.282 Kj
Bílkoviny | 0.25 g |
Sacharidy | 0.09 g |
Sacharidy z cukrů | 0.02 g |
Tuky | 1.85 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.62 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
Vláknina | 0.02 g |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
- Ryby a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot