Špenátové penne
Ingredience na 1 porci
Česnek | 1 stroužek | |
Bazalka čerstvá | 1 hrst | |
Rajčata cherry | 1 hrst | |
Cibule šalotka | 1 kus | |
Špenát čerstvý | 100 g | |
Sýr plísňový niva | 30 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Smetana 12% | 25 g | |
Těstoviny celozrnné | 80 g | |
Máslo ghee | 10 g |
Těstoviny uvařte dle návodu. Doporučujeme volit těstoviny celozrnné – pohankové, žitné nebo třeba rýžové. Docílíte tak nutričně vyváženějšího a hodnotnějšího jídla, než při použití klasických pšeničných těstovin. To samé platí i u jiných obilovin nebo třeba pečiva.
Špenát omyjte pod tekoucí vodou a nechte okapat. Nakrájejte si šalotku a česnek. Na másle obojí orestujte, přidejte špenát, trošku osolte a cca 5 minut nechte společně podusit.
Dále přidejte rozdrobený sýr a zalijte smetanou, nechte společně chvíli prohřát.
Na závěr promíchejte špenát s těstovinami a ozdobte cherry rajčátky pokrájenými na měsíčky a čerstvou bazalkou.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 281.04242 Kj
Bílkoviny | 2.71 g |
Sacharidy | 10.76 g |
Sacharidy z cukrů | 0.05 g |
Tuky | 1.72 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.85 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Cholesterol | 0.03 g |
Vláknina | 2.24 g |
Vápník | 0.02 g |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot