Salát z grilované zeleniny
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Cibule | 1 kus | |
Bazalka sušená | 5 g | |
Olej olivový extra panenský | 20 ml | |
Rajčata cherry | 1 hrst | |
Lilek | 0.5 kusy | |
Paprika červená | 1 kus | |
Rukola | 1 hrst | |
Cuketa | 0.5 kusy | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Citrón | 50 g |
Teplý salát z grilované zeleniny je vítanou dietní večeří. Zelenina by díky svým prospěšným látkám měla tvořit každodenní bohatou součást našeho jídelníčku. Zeleninu bychom navíc ve většině případů měli konzumovat i se slupkou, protože ta zpravidla obsahuje cenné antioxidanty a vlákninu.
Začněte tak, že si omyjete a očistíte veškerou zeleninu. Oloupanou cibuli nakrájejte na půlměsíčky, lilek na kolečka, cuketu na hranolky, papriku bez jádřince na větší proužky a rajčátka můžete nechat vcelku.
Připravenou a nakrájenou zeleninu dejte do misky, zakápněte kvalitním olivovým olejem, posypte sušenou bazalkou a zlehka promíchejte, aby se zelenina obalila olejem.
Poté máte několik možností. Můžete vše vyskládat na připravený plech vyložený pečícím papírem a péct v předehřáté troubě na 220° dokud zelenina nezezlátne, nebo zeleninu opéct na zahradním grilu, nebo ji usmažit na kvalitní pánvi.
Pečenou zeleninu promíchejte s hrstí čerstvé rukoly, ochuťte solí a pepřem. pro výraznější chuť můžete zakápnout čerstvou šťávou s citronu.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 625.259 Kj
Bílkoviny | 5.22 g |
Sacharidy | 25.42 g |
Sacharidy z cukrů | 6.03 g |
Tuky | 4.95 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.6 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
Vláknina | 9.22 g |
Vápník | 37.04 g |
Alergeny
Graf nutričních hodnot