Salát z grilované zeleniny

Grilovaná zelenina

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Bazalka sušená5 g
Olej olivový extra panenský20 ml
Rajčata cherry1 hrst
Lilek0.5 kusy
Paprika červená1 kus
Rukola1 hrst
Cuketa0.5 kusy
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Citrón50 g

Teplý salát z grilované zeleniny je vítanou dietní večeří. Zelenina by díky svým prospěšným látkám měla tvořit každodenní bohatou součást našeho jídelníčku. Zeleninu bychom navíc ve většině případů měli konzumovat i se slupkou, protože ta zpravidla obsahuje cenné antioxidanty a vlákninu.

 

Začněte tak, že si omyjete a očistíte veškerou zeleninu. Oloupanou cibuli nakrájejte na půlměsíčky, lilek na kolečka, cuketu na hranolky, papriku bez jádřince na větší proužky a rajčátka můžete nechat vcelku.

 

Připravenou a nakrájenou zeleninu dejte do misky, zakápněte kvalitním olivovým olejem, posypte sušenou bazalkou a zlehka promíchejte, aby se zelenina obalila olejem.

Poté máte několik možností. Můžete vše vyskládat na připravený plech vyložený pečícím papírem a péct v předehřáté troubě na 220° dokud zelenina nezezlátne, nebo zeleninu opéct na zahradním grilu, nebo ji usmažit na kvalitní pánvi.

 

Pečenou zeleninu promíchejte s hrstí čerstvé rukoly, ochuťte solí a pepřem. pro výraznější chuť můžete zakápnout čerstvou šťávou s citronu.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 625.259 Kj

Bílkoviny5.22 g
Sacharidy25.42 g
Sacharidy z cukrů6.03 g
Tuky4.95 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.6 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Vláknina9.22 g
Vápník37.04 g

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.