Raw brownies

Ingredience na 1 porci

Ořechy vlašské0.5 hrsti
Mandle loupané celé30 g
Datle sušené a vypeckované30 g
Sůl1 špetka
Holandské kakao30 g
Vanilkový lusk0.5 kusy

Brownies jsou chuťově výrazné a poměrně hutné, proto je doporučujeme podávat v co nejmenších porcích.  Dají se skladovat v mrazáku, a tak na ně pěkných pár dní  můžete chodit jako na chutnou a energetickou svačinku.

 

Vanilku společně s vlašskými ořechy rozmixujte v mixéru (vanilkový lusk pro jistotu mixuju v elektrickém mlýnku na koření, který je menší).

 

Přidejte kakao a špetku soli a párkrát společně promixujte, dokud se kakao nepropojí s ořechy. Poté nechte mixér běžet a pomalu přidávejte vypeckované datle (na 2 porce použijte cca 2,5 hrnku datlí). Pokud nemáte čerstvé datle nebo příliš výkonný mixér, datle dopředu na půl hodiny namočte do horké vody (pak všechnu vymačkejte).

 

Mixujte a ochutnávejte, dokud vám směs chuťově i konzistencí nevyhovuje. Poté do ní vmíchejte nahrubo nasekané mandle a přemístěte do pekáčku o velikosti cca 20 x 20 cm.

 

Takto připravené brownies můžete ozdobit třeba dalším kakaem, nasekanými pistáciemi, sezamem, kokosem, matcha čajem nebo pomixovaným lyofilizovaným ovocem.

 

Skladujte v lednici, pro delší skladování v dobře uzavřeném sáčku/nádobě v mrazáku.

 

Ingredience na 1 pekáč:

  • 2 hrnky vlašských ořechů
  • 2 a půl hrnku čerstvých datlí 
  • 1 hrnek raw kakaa
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 hrnek mandlí
  • špetka soli

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 338.442 Kj

Bílkoviny2.47 g
Sacharidy1.27 g
Sacharidy z cukrů0.75 g
Tuky7.24 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.12 g
Vláknina1 g
Sodík0.06 g

Alergeny

  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.