Grilovaný kozí sýr s ořechy

Ingredience na 1 porci
Olej olivový | 1 ml | |
Jablko | 0.25 g | |
Polníček | 30 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Citrónová šťáva čerstvá | 1 g | |
Brusinky zavařené | 10 g | |
Ořechy pekanové | 0.25 hrsti | |
kozí camembert | 30 g |
První si připravte jablka.
Jablka omyjte, rozpulte, rozčtvrťte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Vložte je do hlubší mísy, zakápněte citronovou šťávou a lžící vody a dobře, ale opatrně promíchejte – tak zabráníte tomu, aby jablka zhnědla.
Dále rozehřejte gril nebo pánev, vyložte alobalem, na něj položte sýr a ogrilujte ho z obou stran přibližně čtyři minuty. Potom ho sundejte z grilu.
Mezitím odeberte 2 lžíce citronové šťávy od jablek a vlijte je do jiné mísy. Přidejte brusinky, olej i med a vyšlehejte do dresinku.
Sýr posypte pekanovými ořechy a grilujte dál, ale dejte pozor, aby ořechy nezčernaly.
Na talíř naaranžujte jablka, polníček a na ně opatrně posaďte grilovaný sýr. Porci před podáváním zakápněte brusinkovým dresinkem a olejem. Podle chuti opepřete a osolte.
Doporučujeme podávat s kvalitním pečivem – celozrnným nebo žitným.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 369.634 Kj
Bílkoviny | 1.14 g |
Sacharidy | 1.55 g |
Sacharidy z cukrů | 0.03 g |
Tuky | 8.26 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.88 g |
Vláknina | 0.99 g |
Sodík | 0.22 g |
Gi | 38 |
Alergeny
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot