Grilovaný kozí sýr s ořechy

Ingredience na 1 porci

Olej olivový1 ml
Jablko0.25 g
Polníček30 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Brusinky zavařené10 g
Ořechy pekanové0.25 hrsti
kozí camembert30 g

První si připravte jablka.

Jablka omyjte, rozpulte, rozčtvrťte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Vložte je do hlubší mísy, zakápněte citronovou šťávou a lžící vody a dobře, ale opatrně promíchejte – tak zabráníte tomu, aby jablka zhnědla.

 

Dále rozehřejte gril nebo pánev, vyložte alobalem, na něj položte sýr a ogrilujte ho z obou stran přibližně čtyři minuty. Potom ho sundejte z grilu.

 

Mezitím odeberte 2 lžíce citronové šťávy od jablek a vlijte je do jiné mísy. Přidejte brusinky, olej i med a vyšlehejte do dresinku.

 

Sýr posypte pekanovými ořechy a grilujte dál, ale dejte pozor, aby ořechy nezčernaly.

 

Na talíř naaranžujte jablka, polníček  a na ně opatrně posaďte grilovaný sýr. Porci před podáváním zakápněte brusinkovým dresinkem a olejem. Podle chuti opepřete a osolte.

 

Doporučujeme podávat s kvalitním pečivem – celozrnným nebo žitným.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 369.634 Kj

Bílkoviny1.14 g
Sacharidy1.55 g
Sacharidy z cukrů0.03 g
Tuky8.26 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.88 g
Vláknina0.99 g
Sodík0.22 g
Gi38

Alergeny

  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2025 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.