Lilkové rolky s humusem
Ingredience na 1 porci
Česnek | 1 stroužek | |
Olej olivový | 1 ml | |
Lilek | 0.5 kusy | |
Chilli paprička | 0.5 kusy | |
Sůl | 1 špetka | |
Citrónová šťáva čerstvá | 1 g | |
Cizrna ve slaném nálevu | 50 g | |
Pasta tahini | 10 g | |
Koriandr nať | 0.5 hrsti | |
Římský kmín | 1 špetka |
Lilkové rolky představují rychlý předkrm, ale i nápaditou večeři, stačí je obohatit jen třeba salátkem.
V prvním kole si připravte hummus. Cizrnu můžete buď to použit v suchém stavu, tu musíte ale alespoň na pár hodin namočit a následně uvařit do měka. Hummus lze stejně dobře připravit z cizrny z konzervy – je to rychlejší, ale ne každý preferuje nákup potravin ve zbytečných obalech navíc.
Konzervovanou nebo uvařenou cizrnu (společně s trochou vody z nálevu – průběžně dolívat podle potřeby), tahini pastu včetně oleje z ní, prolisovaný česnek, římský kmín, pokrájenou chilli papričku. citr. šťávu, sůl a koriandr umixujte do hladka.
Lilek omyjte a nakrájejte na tenké plátky, které necháte na utěrce vypotit. Poté lilky pomažte hummusem, zarulujte a opečte z obou stran na pánvi (na sucho).
Na závěr rolky pokapejte olivovým olejem a můžete podávat posypané čerstvým koriandrem.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 236.492 Kj
Bílkoviny | 1.8 g |
Sacharidy | 5.76 g |
Sacharidy z cukrů | 0.01 g |
Tuky | 1.95 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.89 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Vláknina | 2.46 g |
Vápník | 0.01 g |
Alergeny
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot