Bruschetta s kozím sýrem

Bruschetta s kozím sýrem

Ingredience na 1 porci

Olej olivový1 ml
Jahody lesní100 g
Tymián1 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Chléb celozrnný s dýňovými semínky (60g)1 krajíc
Ocet balzamiko10 g
kozí camembert50 g

Kombinace kozí sýru, jahod a opečeného chleba je jednoduše kouzelná. Pokud hledáte předkrm nebo lehkou večeři, která vám zaručeně bude chutnat a kteriu ohromíte své přátelé, pak je bruschetta s jahodami a kozím sýrem sázka na jistotu.

 

Balsamikový ocet ohřejte na středním plameni. Vařte, dokud se objem nesníží na polovinu. Zhruba po 8 až 10 minutách odstraňte z plamene a nechte vychladnout.

 

Připravte si gril. Ogrilujte plátky chleba potřené olivovým olejem 3 minuty z každé strany. Pečivo vybírejte kvalitní – celozrnné.

 

Smíchejte jahody a tymián. Dále na opečený chleba rozložte kousky kozího sýra, osolte a opepřete.

Přidejte jahody a vše zalijte svařeným octem. 

Bruschetta s rajčaty

Bruschetta neboli brusketa s rajčaty je zástupcem oblíbených předkrmů. Bruschetta je recept původně z Itálie, kde se rajčatová směs nejčastěji servíruje na ogrilovaný chléb. Pro zlepšení chuti si můžete připravit bruschettu s rajčaty a mozzarellou. Původ bruskety sahá až do 15. století, od té doby se receptura nijak závratně nezměnila. 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 544.286 Kj

Bílkoviny3.83 g
Sacharidy21.26 g
Tuky3.06 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.88 g
Vláknina5 g

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2025 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.