Sušenky s plátky mandlí

Ingredience na 1 porci

Vejce bílek1 kus
Sůl1 špetka
Mandle loupané plátky30 g
Mouka mandlová50 g
Cukr hnědý třtinový25 g

Domácí italské mandlové sušenky jsou nejen lahodné, ale mohou našemu zdraví být také užitečné. Obsahují minerály, množství vitamínu E a podporují činnost nervového systému, zbavují únavy a  redukují stres.

 

Z bílku a špetky soli ušlehejte tuhý sníh. Sníh poté smíchejte s mandlovou moukou a s cukrem. Těsto by nemělo být příliš lepivé a pokud nemá tu správnou konzistenci, můžete zlehka přisypat mouky.

 

Z těsta tvarujte silnější placičky, které obalíte v plátcích mandlí. Připravené cookies sušenky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.

 

Pečte v troubě vyhřáté na 180° asi 15 minut do zlatova.

Další sušenkový tip: recept na domácí máslové sušenky

Domácí máslové sušenky jsou snadným, a hlavně velmi chutným dezertem k odpolední svačině. K přípravě receptu na máslové sušenky potřebujete velmi málo surovin. Myslete na to, že je nutné utvořené těsto nechat přes noc odpočívat v lednici. Máslové cookies sušenky neboli máslové cukroví se často objevuje v amerických filmech. Původ této dobroty však sahá do Skotska a jedná se o jeden z mála sladkých pokrmů, k jehož přípravě není zapotřebí žádného prostředku na kynutí těsta.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 139.5799 Kj

Bílkoviny4.12 g
Sacharidy1.44 g
Sacharidy z cukrů0.16 g
Tuky1.19 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.05 g
Vláknina0.14 g
Sodík0.07 g

Alergeny

  • Vejce a výrobky z nich
  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.