Sušenky s plátky mandlí
Ingredience na 1 porci
Vejce bílek | 1 kus | |
Sůl | 1 špetka | |
Mandle loupané plátky | 30 g | |
Mouka mandlová | 50 g | |
Cukr hnědý třtinový | 25 g |
Domácí italské mandlové sušenky jsou nejen lahodné, ale mohou našemu zdraví být také užitečné. Obsahují minerály, množství vitamínu E a podporují činnost nervového systému, zbavují únavy a redukují stres.
Z bílku a špetky soli ušlehejte tuhý sníh. Sníh poté smíchejte s mandlovou moukou a s cukrem. Těsto by nemělo být příliš lepivé a pokud nemá tu správnou konzistenci, můžete zlehka přisypat mouky.
Z těsta tvarujte silnější placičky, které obalíte v plátcích mandlí. Připravené cookies sušenky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte v troubě vyhřáté na 180° asi 15 minut do zlatova.
Další sušenkový tip: recept na domácí máslové sušenky
Domácí máslové sušenky jsou snadným, a hlavně velmi chutným dezertem k odpolední svačině. K přípravě receptu na máslové sušenky potřebujete velmi málo surovin. Myslete na to, že je nutné utvořené těsto nechat přes noc odpočívat v lednici. Máslové cookies sušenky neboli máslové cukroví se často objevuje v amerických filmech. Původ této dobroty však sahá do Skotska a jedná se o jeden z mála sladkých pokrmů, k jehož přípravě není zapotřebí žádného prostředku na kynutí těsta.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 139.5799 Kj
Bílkoviny | 4.12 g |
Sacharidy | 1.44 g |
Sacharidy z cukrů | 0.16 g |
Tuky | 1.19 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.05 g |
Vláknina | 0.14 g |
Sodík | 0.07 g |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
Graf nutričních hodnot