Bezlepková vánočka

Ingredience na 1 porci

Máslo12 g
Mléko polotučné45 ml
Vejce1 kus
Rozinky10 g
Sůl1 špetka
Cukr hnědý třtinový15 g
Mouka bezlepková60 g
Droždí sušené (10g)0.125 balení

Vánoce jsou svátky plné dobrot. Pro osoby, které musí dodržovat bezlepkovou dietu, je toto období složitější, protože ne každý tradiční recept je možné připravit zdravě a chutně. To naštěstí není případ této vánočky.

 

Mouku smíchejte ve větší míse se solí, s cukrem a se sušeným droždím. Na plotně si zatím ohřejte mléko a do něj dejte rozehřát také tuk.

 

Mléko s tukem poté spojte se sypkou směsí a nakonec přidejte také rozinky. Rukama vypracujte vláčné těsto, které necháte zakryté alespoň hodinu kynout.

 

Když je těsto vykynuté, rozdělte ho na díly, ze kterých vánočku zapletete. Připravenou vánočku dejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě alespoň 15 minut dokynout

 

Poté ji potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte péct na 200° asi na 40 minut.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 560.6209 Kj

Bílkoviny6.3 g
Sacharidy3.08 g
Sacharidy z cukrů0.05 g
Tuky6.29 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)2.07 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Cholesterol0.2 g
Sodík0.07 g
Vápník0.03 g
Gi0.15

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj
  • Vejce a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.