Bulgurová kaše s kakaem a goji
Ingredience na 1 porci
Med včelí (7 g) | 1 lžička | |
Goji kustovnice čínská | 10 g | |
Bulgur | 50 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Mléko mandlové | 220 ml | |
Holandské kakao | 5 g |
Je chutnější než kuskus, výživnější než rýže, připravuje se rychleji než kroupy a má široké možnosti využití. Řeč je o bulguru, v české kuchyni zatím po hříchu málo známé, i když nijak exotické příloze, která má výraznou obilnou vůni a příjemnou oříškovu příchuť.
Obsah vitamínu A, fosforu, železa a hořčík a minimum tuku pasuje bulgur na jasného kandidáta zdravé výživy. Díky zastoupení vlákniny podporuje činnost střev a působí také blahodárně na nervovou soustavu.
- Bulgur, kakao, med a mandlové mléko dejte do hrnce, promíchetje a přiveďte k varu.
- Kaši vařte na středním plameni za stálého míchání 12-15 minut (pokud se kaše přichytává, podlijte troškou vody) a přidejte špetku soli na podpoření sladké chuti.
- Hrnec přiklopte pokličkou a dejte odstát dalších 10 minut.
Kaši servírujte v mističce posypanou kakaovými boby, goji a můžete podávat. Díky goji bude pokrm obsahovat spousta cenných látek.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 128.171 Kj
Bílkoviny | 0.41 g |
Sacharidy | 6.82 g |
Sacharidy z cukrů | 0.54 g |
Tuky | 0.14 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.08 g |
Vláknina | 0.4 g |
Vápník | 0.02 g |
Gi | 65 |
Alergeny
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
Graf nutričních hodnot