Eintopf s červenou řepou

Ingredience na 1 porci

Brambory100 g
Olej olivový1 ml
Červená řepa75 g
Cibule červená1 kus
Křen10 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Koření paprika mletá1 špetka
Sójové maso1 g
Zeleninový vývar300 ml
Rozmarýn1 g
Rajčatový protlak40 g

Červenou řepu omyjte, oškrábejte a uvařte v osolené vodě do měkka, po vychladnutí řepu pokrájejte na kostky.

Na oleji orestujte najemno nakrájenou červenou cibuli, dále přidejte sójové maso (předem uvařené v zel. vývaru) a společně osmahněte.

 

Přidejte protlak, rozmarýn, zaprašte paprikou, krátce ještě osmahněte a zalijeme zeleninovým vývarem.

Pod pokličkou směs duste do doměkka, před koncem vaření přidejte oloupané, na kostky pokrájené brambory. A až bude vše dobře měkké, přidejte na prohřátí i červenou řepu.

 

Směs dochuťte solí a pepřem, odstavíme a nechte ještě chvíli pod poklicí odpočinout. Eintopf směs je po proležení ještě lepší, připravit si ji tak můžete ideálně den předem.

 

Nakonec si nastrouhejte libovolné množstvíá křenu, kterým eintopf na talířích dozdobíte. Kdo nemá rád křen, může dozdobit bylinkami, například petrželkou.

Eintopf se podává jen tak nebo s čerstvým pečivem.

 

 

 

 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 103.5125 Kj

Bílkoviny0.77 g
Sacharidy2.11 g
Sacharidy z cukrů0.09 g
Tuky1.08 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.91 g
Vláknina0.28 g
Sodík0.01 g
Gi0.3

Alergeny

  • Sójové boby (sója) a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.