Rajčatovo-cizrnové kari

Ingredience na 1 porci

Česnek0.5 stroužky
Olej olivový1 ml
Rajčata cherry1 hrst
Cibule červená0.5 kusy
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Rýže basmati vařená100 g
Cizrna ve slaném nálevu100 g
Koriandr mletý1 špetka
Kurkuma mletá1 špetka
Mléko kokosové100 ml
Rajčata v plechovce200 g

Tohle šťavnaté, barevné a nádherně vonící jídlo rozveselí i ten nejstudenější podzimní povečer!

 

Ve velkém hrnci rozehřejte olej na mírném ohni a zesklovaťte na něm cibuli doměkka (cca 5 minut). Poté vmíchejte česnek a koření garam masala a sušený koriandr, nechte koření chvíli rozvonět. Přidejte rajčata z plechovky, promíchejte a zvolna vařte 10 minut pod pokličkou.

 

 

V dalším kroku přidejte kokosové mléko z konzervy, směs okořeňte solí a pepřem. Přiveďte k varu, ztlumte oheň a vařte 10–15 minut, dokud omáčka nezhoustne. Na konec dochuťte směs špetkou kurkumy, kterou je dobré přidat až poté, co směs projde varem. S kurkumou opatrně, je velmi aromatická.

 

 

Na konec vsypte cizrnu, cherry rajčátka a směs prohřejte. Posypte koriandrem a podávejte s rýží. Doporučujeme prozkoumat také další recepty z lahodné a lehce dostupné cizrny.

* Místo koření garam masala, kurkumy a koriandru můžete použít kari koření dle vlastní chuti. Dále doporučujeme dle vlastních preferencí přidat chilli koření.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 198.867 Kj

Bílkoviny1.66 g
Sacharidy7.31 g
Sacharidy z cukrů0.06 g
Tuky1.35 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.05 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina1.13 g
Sodík15.29 g
Vápník0.01 g
Gi0.65

Alergeny

  • Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.