Jednoduchá zeleninová polévka s kapáním recept

Zeleninová polévka

Ingredience na 1 porci

Mrkev2 kusy
Petržel nať5 g
Pórek1 kus
Celer250 g
Brambory120 g
Máslo30 g
Mouka hladká20 g
Česnek2 stroužky
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Majoránka1 špetka
Vejce1 kus
Mouka polohrubá20 g
Muškátový oříšek mletý1 g

Příprava kapání

1

Smíchejte vejce, sůl, muškátový oříšek, polohrubou mouku a lžičku vody.

2

Ze směsi vymíchejte řidší těstíčko, které budete přilévat do horké polévky.

Příprava polévky

1

Nakrájejte zeleninu na kousky a opečte ji na másle spolu s česnekem.

2

Nechte zatáhnout, přidejte mouku a zalijte směs vodou.

3

Počkejte, až polévka přijde k varu a přidejte brambory.

4

Polévku ochuťte a nechte vařit, dokud brambory nezměknou.

5

Připravené těstíčko na kapání po pramíncích nalévejte do polévky.

6

Nakonec polévku ozdobte nakrájenou petrželkou.

Při rozhodování, jaká bude k obědu polévka, zeleninová je nejčastější volbou. Hustá zeleninová polévka je základ nejen nedělního oběda. Jednoduchá zeleninová polévka navíc není záležitostí dlouhého vaření, je hotová za chvíli.  Ačkoliv je stále oblíbenější krémová zeleninová polévka, tradiční zeleninová polévka s kapáním je klasikou. Někoho by mohlo odradit hledat si na domácí kapání do polévky recept, nicméně nejedná se o nic složitého. Obvykle se připravuje zeleninová polévka na másle, u jídel jako je zeleninová polévka, recept můžete i upravovat podle chuti. Zeleninová polévka s kapáním patří mezi jídla, která si můžete dopřát i v případě, že je součástí vašeho jídelníčku keto dieta nebo jiný redukční způsob stravování. Zeleninová polévka s bramborem a kapáním vás jako hlavní chod příliš nezasytí, proto chcete-li si po polévce dopřát chutný dezert, zkuste například zdravé palačinky.

 

 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 762.563 Kj

Bílkoviny9.86 g
Sacharidy17.94 g
Sacharidy z cukrů0.03 g
Tuky7.19 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)2.33 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.41 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina7.21 g
Sodík0.07 g
Vápník0.04 g

Alergeny

  • Celer a výrobky z něj
  • Mléko a výrobky z něj
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  • Vejce a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.