Osvědčený recept na nakládaný hermelín
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Sýr hermelín | 360 g | |
Cibule | 1 kus | |
Bobkový list | 2 kusy | |
Pepř černý celý | 10 kusů | |
Nové koření celé | 5 kusů | |
Chilli paprička | 1 kus |
Postup hermelín
Rozkrojte a ochuťte hermelín grilovacím i provensálským kořením.
Potřete hermelín rozdrceným česnekem.
Na kolečka si nakrájejte cibuli, kterou ozdobte hermelín.
Rozkrojený hermelín dejte opět dohromady a vložte do sklenice.
Do sklenice vložte i zbytek cibule, zasypejte mletou paprikou, přidejte bobkový list, chilli papričku, pepř a nové koření.
Všechny tyto ingredience zalijte olejem tak, aby byly zcela ponořeny.
Sklenici uzavřete a vložte do lednice.
Mezi pravé, nefalšované české hospodské delikatesy bez pochyb patří nakládaný hermelín nebo utopenci. Receptů na nakládaný hermelín existuje na internetu spousta, všechny se ale shodují v tom, že se ve sklenici nachází sýr, cibule a koření. My vám přinášíme osvědčený recept na nakládaný hermelín, se kterým určitě chybu neuděláte.
Minimální doba zrání každého naloženého hermelínu je 3 dny, uskladněn vám bez problémů vydrží několik měsíců. Naložený ale nemusí být pouze hermelín, skvělou, a hlavně velmi chutnou alternativou může být i feta, sýr s modrou plísní nebo balkánský sýr.
Osvědčený recept na nakládaný hermelín
Hermelíny si podélně rozkrojte, jednu polovinu pro ochucení posypejte grilovacím kořením, druhou polovinu provensálským kořením. Obě poloviny potřete rozdrceným česnekem, s žádnými ingrediencemi nešetřete, ať ve výsledku dosáhnete co nejlepší chuti.
Nakrájejte si na kolečka cibuli a jakmile budete mít hermelín ozdobený česnekem, každý kousek sýra doplňte kolečkem cibule. Obě poloviny hermelínu k sobě přiklopte a umístěte je do sklenice.
Do sklenice také vložte zbytek cibule, vše hojně zasypejte mletou paprikou, přidejte bobkový list, chilli papričku, pepř, nové koření a všechny tyto ingredience zalijte olejem tak, aby byly zcela ponořeny.
Sklenici uzavřete a naložený hermelín na několik dní nechejte uležet v lednici.
Jak naložit hermelín? Způsobů existuje široká škála, vyberte si ten nejvhodnější pro vás. Doplňte sýr oblíbeným kořením, větší dávkou cibule, chilli nebo třeba sušenými bylinkami.
Historie sýru hermelín
Hermelín za svoji domovinu považuje Českou republiku, kde vznikl jako napodobenina francouzského camembertu. Jedná se o sýr s ušlechtilou plísní, kterému byl v roce 1945 patentovaný název ‚hermelín‘. Ať už naložený, anebo čerstvý, hermelín si výborně rozumí s bílým vínem. Oblíbený je nejen v nakládané verzi, ale také jako pečený hermelín v troubě či na grilu.
Recept na pečený hermelín v troubě
Kromě nakládání vyzkoušet i jinou úpravu takto oblíbeného sýru. Pečený hermelín si nemusíte nutně připravovat na grilu, skvěle se dá využít i trouba. Můžete si tak grilovaný hermelín připravit i v zimních měsících, kdy se gril běžně nerozpaluje. Co se týče receptu na hermelín, nebojte se experimentovat a nějaké ingredience přidat. Určitě si grilovaný hermelín v troubě delikátně rozumí s bylinkami, přimíchat ale můžete například i chilli papričku nebo slaninu.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 213.881 Kj
Bílkoviny | 1.61 g |
Sacharidy | 12.01 g |
Sacharidy z cukrů | 6.01 g |
Tuky | 0.71 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.28 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.13 g |
Vláknina | 3.6 g |
Vápník | 37.01 g |
Gi | 0.01 |
Alergeny
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot