Hrníčkový perník s jablky

Perník s jablky

Ingredience na 1 porci

Mouka hladká270 g
Jablko500 g
Cukr bílý170 g
Mléko polotučné250 ml
Vejce1 kus
Olej slunečnicový10 lžic
Kypřící prášek do pečiva12 g
Holandské kakao30 g
Vanilkový cukr1 balení

1

Ze všech uvedených surovin vypracujte těsto a vylijte ho na vymazaný plech.

2

Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 20 minut.

Co obohatí zážitek z odpolední kávy více než kousek lahodného perníku? Pokud budete hledat recept, perník patří mezi pokrmy, které lze připravit mnoha způsoby. U našich babiček byl například oblíbený perník hrníčkový, který je velmi jednoduchý na přípravu. Mezi nejčastěji připravované hrníčkové dezerty patří hrníčkový perník s jablky, zajímavý je ale například i cuketový perník. Tradiční hrníčkový perník však obsahuje jednoduché cukry, není proto vhodný pro některá zdravotní omezení, například pokud je dodržována jaterní dieta.

Chcete-li si připravit hrníčkový perník, použijte tyto poměry surovin:

  • hladká mouka: 2 hrnky
  • bílý cukr: 1 hrnek
  • mléko: 1 hrnek
  • slunečnicový olej: 1/2 hrnku
  • holandské kakao: 2 lžíce
  • jablko: 3 kusy

Hotový perník můžete ozvláštnit čokoládovou polevou, marmeládou, strouhaným kokosem nebo drcenými oříšky. Pokud si chcete připravit lehčí dezert, udělejte si například zdravé palačinky.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 628.2853 Kj

Bílkoviny6.55 g
Sacharidy2.76 g
Sacharidy z cukrů21.03 g
Tuky5.58 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.63 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.4 g
Sodík0.28 g
Vápník0.03 g
Gi38.15

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj
  • Vejce a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.