Nejchutnější ořechová náplň do buchet a koláčů

Ingredience na 1 porci

Ořechy lískové10 hrstí
Piškoty dětské50 g
Mléko polotučné200 ml
Med včelí (7 g)3 lžičky
Cukr bílý50 g
Vejce bílek1 kus

Postup náplň

1

Namelte si ořechy. Následně je vložte do hrnce a přelijte vařícím mlékem.

2

Postupně přimíchejte i zbylé ingredience.

3

Úplně na závěr přidejte vaječný bílek a ještě jednou promíchejte.

Nejchutnější ořechová náplň do buchet a koláčů či závinů, kterou bez pochyb zabodujete u všech milovníků sladkých pokrmů. Ořechová náplň neboli ořechová nádivka se nejčastěji připravuje z vlašských ořechů, nicméně ji můžete zhotovit i z těch lískových. Ořechová nádivka je nejlepší v kynutých buchtách a koláčích, proto vám zároveň přinášíme snadný recept na kynuté těsto. Pokud vám nějaké ořechy zbyly, zkuste z nich udělat nepečené ořechové kuličky. Ty se skvěle hodí jako mlsání, a to nejenom v období Vánoc, kdy se s nimi můžete setkat nejčastěji.

Nejchutnější ořechová náplň do buchet a koláčů recept

Namelte si 250 gramů lískových, nebo vlašských ořechů. Následně je vložte do hrnce a přelijte 200 mililitry vařícího mléka.

Postupně přimíchejte i zbylé ingredience, kterými je 50 g mletých piškotů, 50 g cukru, 50 g medu a 1 až 2 lžíce rumu. Úplně na závěr přidejte vaječný bílek, ještě jednou promíchejte a ořechová náplň je hotová. Zkombinujte ji s nějakým sladkým receptem na kynuté těsto a rozhodně tak vykouzlíte úsměv na tváři všem strávníkům. Výborná je ale také ořechová náplň do závinu.

Ořechová nádivka: vliv na lidské zdraví

Ořechy se snaží bojovat proti únavě a vyčerpání organismu. Jsou doslova přeplněné minerálními látkami a vitamíny, zároveň jsou zdrojem bílkovin. Mezi další potraviny s vysokým obsahem bílkovin řadíme luštěniny, mléčné výrobky či hovězí maso. Svým složením se ořechy podílejí na posílení imunitního systému a kvalitě pokožky. V neposlední řadě zajišťují správnou funkci zažívacího traktu, proto je ořechová nádivka doslova to pravé ořechové pro vaše tělo.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 492.998 Kj

Bílkoviny5.32 g
Sacharidy9.35 g
Sacharidy z cukrů1.53 g
Tuky6.37 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.02 g
Vláknina0.93 g
Sodík0.07 g
Vápník0.02 g
Gi65.15

Alergeny

  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  • Mléko a výrobky z něj
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  • Vejce a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.