Buchta s pudingem a zakysanou smetanou


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Vejce4 kusy
Cukr bílý170 g
Mouka polohrubá300 g
Olej řepkový200 ml
Kypřící prášek do pečiva12 g
Mléko polotučné250 ml
Smetana zakysaná250 g
Čokoládový pudink60 g

Postup buchta

1

Všechna vejce si utřete s cukrem a následně do mísy přimíchejte i téměř všechny zbylé suroviny, a to kromě pudinku a smetany.

2

Vymažte a vysypte si plech, do kterého poté přelijte vzniklé těsto.

3

Podle návodu si připravte čokoládový pudink a polijte s ním těsto.

4

Do trouby předehřáté na 170 °C vložte plech a nechte péci cca půl hodiny.

5

Po vychladnutí pokryjte smetanou.

Buchta s pudingem a zakysanou smetanou, kterou si můžete připravit klasickým odvažováním surovin, nebo pomocí hrnečků. Buchta se zakysanou smetanou nejlépe chutná vychlazená, proto ji po upečení alespoň na chvíli vložte do lednice. Pokud si konzumaci této sladké tečky, kterou řezy se zakysanou smetanou bez pochyb jsou, nechcete příliš vyčítat, zkuste se během dne věnovat alespoň půl hodiny cvičení, které je vhodné na břišní tuk. Výborným receptem, který taktéž zahrnuje smetanu, je příjemně vláčná kokosová buchta na plech.

Přepočítání potřebných ingrediencí na řezy se zakysanou smetanou na hrníčky

  • 1 hrnek cukru
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek polotučného mléka
  • 3/4 hrnku řepkového oleje
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 1 instantní čokoládový pudink
  • 4 vejce

Buchta s pudingem a zakysanou smetanou: podrobný recept

Všechna čtyři vejce si utřete s hrnkem cukru a následně do mísy přimíchejte i téměř všechny zbylé suroviny. Těmi máme na mysli 1 sáček prášku do pečiva, 2 hrnky polohrubé mouky, 3/4 hrnku řepkového oleje a 1 hrnek polotučného mléka. Jenom čokoládový pudink a zakysanou smetanu si zatím ponechte stranou.

Vymažte a vysypte si plech, do kterého poté přelijte vzniklé těsto. Čokoládový pudink si připravte dle návodu na obalu a ozdobte s ním těsto na plechu.

Do trouby předehřáté na 170 °C vložte plech a nechte péci cca půl hodiny, dokud se buchta ze zakysané smetany nebude pyšnit zlatavou barvou.

Poté buchtu z trouby vyndejte, nechte chladit a v posledním kroku polijte zakysanou smetanou. Pro efektivnější vzhled ještě můžete posypat cukrem, doporučujeme vám vyzkoušet skořicový. Vyzkoušet se smetanou doporučujeme také kokosovou buchtu na plech, která je opět jednoduchá i chutná.

Rybízová šťáva: recept na osvěžení ke smetanové buchtě

Rybízová šťáva je recept na osvěžující nápoj, který si můžete připravit jak z červeného, tak i z bílého či černého rybízu. Pokud se vám letos na zahradě urodilo hodně rybízu, určitě si z něj rybízový sirup připravte. Recept na rybízovou šťávu je vážně jednoduchý. Do sklenice si nalijete trochu rybízového sirupu, zalijete ho vodou a vznikne vám tak osvěžující šťáva z rybízu. Zkuste si šťávu z červeného, bílého či černého rybízu zalít perlivou vodou. Kombinace rybízového sirupu s bublinkami je zkrátka neodolatelná.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 407.9943 Kj

Bílkoviny6.37 g
Sacharidy2.74 g
Sacharidy z cukrů1.26 g
Tuky6.5 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.75 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.06 g
Sodík0.07 g
Vápník0.03 g
Gi0.15

Alergeny

  • Vejce a výrobky z nich
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.