Recept na gnocchi s kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Kuřecí prsa | 2 kusy | |
Šlehačka | 200 g | |
Gnocchi bramborové noky | 500 g | |
Česnek | 4 stroužky | |
Tavený sýr | 20 g | |
Špenát čerstvý | 200 g | |
Sůl | 2 špetky | |
Pepř | 2 špetky | |
Olej slunečnicový | 3 lžíce |
Postup gnocchi
Kuřecí prsa si důkladně očistěte, podle chuti osolte a opepřete. Maso nadrobno nakrájejte, do hlubší pánve si nalijte olej, rozehřejte ho.
Do rozpáleného oleje vhoďte nakrájená, ochucená kuřecí prsa a orestujte je.
K orestovaným kuřecím prsům přidejte prolisované stroužky česneku, nasekané balení čerstvého špenátu a celou směs zalijte šlehačkou.
Poté přidejte cca 2 trojúhelníčky taveného sýru a vše nechejte přibližně 3 minuty povařit.
V této chvíli do pánve přidejte gnocchi a znovu povařte přibližně 3 minuty.
Gnocchi s kuřecím masem a sýrovou omáčkou je velmi rychlý, chutný a hutný recept, který obsahuje opravdu velké množství bílkovin. Potraviny bohaté na bílkoviny neboli proteiny zahánějí hlad a tělo si je neukládá do zásoby.
Bramborové noky se smetanovou omáčkou patří mezi oblíbené gnocchi recepty, doporučujeme vám vyzkoušet ale i zdravější variantu, jejímž základem jsou bezlepkové gnocchi.
Podrobný recept na gnocchi s kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Kuřecí prsa si důkladně očistěte, podle chuti osolte a opepřete. Maso nadrobno nakrájejte, do hlubší pánve si nalijte olej, rozehřejte ho. Do rozpáleného oleje vhoďte nakrájená, ochucená kuřecí prsa a orestujte je.
K orestovaným kuřecím prsům přidejte 4 prolisované stroužky česneku, nasekané balení čerstvého špenátu a celou směs zalijte šlehačkou. Poté přidejte cca 2 trojúhelníčky taveného sýru a vše nechejte přibližně 3 minuty povařit.
V této chvíli do pánve přidejte gnocchi a znovu povařte přibližně 3 minuty.
Takto jsou gnocchi se špenátem neboli bramborové noky s kuřecím masem hotové, doporučujeme podávat v hlubokém talíři.
Gnocchi recept
Gnocchi si samozřejmě můžete připravit i doma, nekupovat již připravenou variantu. K tomu budete potřebovat 300 gramů brambor, 130 gramů polohrubé mouky, 1 vejce a sůl.
Brambory oloupejte a doměkka uvařte v osolené vodě. Poté je nastrouhejte, přidejte k nim vejce s moukou, zpracujte v těsto, z něhož si vyválejte malé válečky. Ty vhoďte do vroucí vody, vařečkou je míchejte, aby se nepřichytily ke dnu a přibližně po minutě je vyndejte.
Udělejte si tak chutné domácí gnocchi se špenátem či bramborové noky s kuřecím masem.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 976.59 Kj
Bílkoviny | 35.49 g |
Sacharidy | 1.69 g |
Sacharidy z cukrů | 0.08 g |
Tuky | 2.5 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.01 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Vláknina | 0.04 g |
Sodík | 0.03 g |
Vápník | 0.01 g |
Alergeny
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
- Vejce a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot