Rychlý recept na mac and cheese


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Těstoviny světlé300 g
Čedar200 g
Sýr Grana Padano100 g
Máslo60 g
Mléko polotučné400 ml
Sůl2 špetky
Pepř2 špetky

Postup mac and cheese

1

Podle návodu si uvařte kolínka. Mezitím si na menší kostky nakrájejte oba sýry.

2

V pánvi si rozpusťte 2 polévkové lžíce másla, zasypejte je 2 lžícemi mouky a vytvořte světlou jíšku.

3

Vzniklou jíšku zalijte mlékem a za stálého míchání společné povařte cca 6 minut.

4

Po chvíli přidejte oba sýry a míchejte tak dlouho, dokud se nerozpustí. Dosolte, dopepřete.

5

Scezená kolínka přidejte do směsi, společně promíchejte a můžete podávat.

Mac and cheese je recept, který se s velkou oblibou setkává především ve Spojených státech. Možná vás proto překvapí, že původ receptu na macaroni and cheese pochází z Anglie. Mac and cheese je název pro těstoviny, nejčastěji kolínka, a sýrovou omáčku. Ty se smíchají dohromady a vznikne tak recept na chutné macaroni and cheese.

Upravte si recept na makarony se sýrem

Pokud patříte k milovníkům pálivých jídel, zkuste si do makaronů se sýrem přimíchat i chilli papričku. Kromě pálivé papričky ale makarony se sýrem skvěle doplní i rajčátka, kuřecí maso nebo různé druhy bylinek, třeba bazalka. Před tím, než budete mac and cheese servírovat, ozdobte ho navrch parmazánem. 

Cuketová buchta jako zákusek k macaroni and cheese

Pokud jste se vrhli do přípravy obědu, co takhle si rovnou upéct i nějaký ten zákusek na odpoledne. Skvělou volbou je cuketová buchta, jedná se o zdravější obdobu klasického českého perníku. Těsto cuketové buchty neboli perníku bude díky cuketě neodolatelně vláčné a doplněné božskou vůní hřebíčku s badyánem. Cuketová buchta je chutný, zdravý i rychlý recept.

Zelená káva v doplnění mac and cheese receptu

Recept na mac and cheese obsahuje vysoké množství tuků, bylo by proto dobré je něčím vyvážit. Zelená káva pomáhá při redukci podkožního tuku a kromě toho zpomaluje metabolismus cukrů, a tak se okamžitě neuvolňují do krve. Zelenou kávu vám doporučujeme užívat pravidelně, nejenom, že účinně bojuje s tukem, ještě navíc efektivně dodává energii a odvodňuje lidské tělo. Dopřejte si zelenou kávu formou nápoje nebo prostřednictvím tabletek.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 73.491 Kj

Bílkoviny0.67 g
Sacharidy0.32 g
Sacharidy z cukrů0.05 g
Tuky1.47 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.72 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Vápník0.05 g
Gi0.85

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  • Vejce a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.