Recept na tuňáka s hranolky
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Steak z tuňáka | 300 g | |
Mražené hranolky | 2 porce | |
Olej olivový | 10 ml | |
Sůl | 2 špetky | |
Pepř | 2 špetky | |
Máslo | 10 g |
Postup tuňák
Chlazené steaky z tuňáka opláchněte vodou, osušte je a zlehka z obou stran potřete olivovým olejem.
Zároveň si steaky osolte, opepřete a na cca hodinu je vložte chladit do lednice.
Poté si na pánvi rozpusťte trochu másla a steaky na něm z obou stran osmahněte.
Po osmahnutí nechejte rybu ještě chvíli odpočinout a následně již můžete servírovat.
Tuňákový steak je nejenom výtečným a snadným receptem. Zároveň vás rybí maso obohatí o potřebné bílkoviny a omega-3 mastné kyseliny. Recept na tuňáka je navíc plný minerálních látek a vitamínů, ať už A nebo B skupiny. Tuňákový steak je nejchutnější v doplnění hranolek nebo případně brambor. Zvolíte-li jako přílohu právě brambory, doplníte své tělo vitamínem C.
Tuňákový steak: jak dlouho vařit brambory
Pokud si k tuňákovému steaku nechcete dopřávat smažené hranolky, připravte si brambory. Jak dlouho vařit brambory, aby byly zkrátka tak akorát? Velkou roli ve výsledné délce vaření hraje typ brambor i jejich velikost. Obecně se však doba vaření brambor pohybuje kolem deseti minut, a to v mírně osolené vodě. K receptu na tuňáka se nejvíce hodí brambory varného typu A.
Recept z tuňáka: těstovinový salát s tuňákem
Další recept z tuňáka, který by vás mohl zaujmout, je těstovinový salát s tuňákem. K přípravě zkuste zvolit nějakou dietnější variantu těstovin. Ať už sáhnete po celozrnných, špaldových nebo pohankových, určitě nešlápnete vedle. Těstovinový salát s tuňákem si můžete uvařit na několik různých způsobů. Všechny však jako základ obsahují kvalitní rybí maso. To vás obdaruje hořčíkem, fosforem i železem a jódem. Recept na tuňáka je skvělou volbou jak k obědu, tak i například k večeři či svačině.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 730.536 Kj
Bílkoviny | 4.24 g |
Sacharidy | 27 g |
Tuky | 5.87 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 3.4 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
Cholesterol | 0.43 g |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot